van der Horst

Argentinië als seizoensopener in 2015?

1bdfa856f0d79b2959f67a04d2ecf578cd501331.jpg
Wordt de seizoensopener volgend jaar op de Argentijnse omloop Termas de Río Hondo verreden? Dat blijkt alvast een denkpiste van WTCC General Manager François Ribeiro te zijn, geventileerd ter gelegenheid van de officiële voorstelling van de 2014-heat in Termas de Río Hondo, gisteren in Buenos Aires.
"De omloop is nu gehomologeerd door de FIA en FIM, de lokale promotor levert goed werk en we hebben er de steun van de regering", wist Ribeiro er de nationale pers te vertellen. "Daarenboven onderging het circuit ingrijpende verbeteringen sinds het WTCC er vorig jaar voor het eerst neerstreek. Na de MotoGP-manche in april werden hoofdzakelijk de pitstraat, het mediacenter en de tribunes onder handen genomen en er zijn nauwelijks andere landen die het zo op de toerwagenracerij hebben begrepen als Argentinië. Bovendien zijn er maar bitter weinig niet-Europese rijders die aanspraak kunnen maken op een wereldtitel in de racerij zoals huidig puntenleider José María López. De meeting op 2 en 3 augustus eerstkomend wordt dan ook één van de belangrijkste wedstrijden op de WTCC-kalender."

Met nog vijf meetings of tien races te gaan telt José María López momenteel 39 punten voorsprong op naaste belager en regerend kampioen Yvan Muller. Slaagt Lopez er in de WTCC-kroon te veroveren dan treedt  'Pechito' in de voetsporen van diens landgenoot Juan Manuel Fangio, de laatste Argentijn sinds 1957 om een WK-titel op zijn autosportpalmares bij te schrijven.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 5 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Río Hondo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons