van der Horst

ART Grand Prix vervolledigt Pro Cup line-up – 40 wagens in Monza

Monza: De sessies op zaterdag in beeld gebracht (deel 2)
ART Grand Prix zal zich dit seizoen ongetwijfeld kunnen mengen in de strijd voor de algemene zege in de Blancpain Endurance Series. De equipe van Fred Vasseur komt met twee exemplaren van de McLaren MP4-12C GT3 aan de start in de Pro Cup en heeft daarvoor een potent rijderskorps weten samen te stellen. McLaren fabrieksrijder Alvaro Parente voert de bemanning aan op de wagen met startnummer #98, waar hij samen met Gregoire Demoustier en nieuwkomer Alex Premat een team zal vormen, laatstgenoemde keert na twee jaar te hebben geracet in de Australische V8 Supercars overigens terug naar Europa.
Monza: De race in beeld gebracht
Op de tweede ART GP bolide vinden we kersvers fabrieksrijder Kevin Estre terug, samen met Andy Soucek die terugkeert en Kevin Korjus uit Estland. Laatstgenoemde maakt de overstap van de eenzitters en werd vorig seizoen nog zevende in de GP3 Series. Ook de bemanning op de Pro Cup Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra is inmiddels rond, met Stéphane Ortelli, Gregory Guilvert en de Duitser Alex Müller. De Portugees André Couto is naast Congfu Cheng en Sun Zheng de laatste man op de Chinese Brother Racing Team Audi, die daarmee promoveert naar de Pro Cup.
 
Monza: De race in beeld gebracht
In totaal komen er dit weekend negen Belgen in actie op de snelheidstempel die Monza heet. In de Pro Cup zijn er uiteraard Laurens Vanthoor (Audi), Jérôme D’Ambrosio (Bentley) en Nico Verdonck (Mercedes), terwijl Frédéric Vervisch (McLaren), Stéphane Lemeret en Michael Albert (Ferrari) onze driekleur vertegenwoordigen in Pro-Am. Yves Weerts, Christian Kelders (Audi) en Bernard Delhez (Ferrari) doen hetzelfde in de Gentlemen Trophy.
 
Monza: De race in beeld gebracht
Er vallen echter ook wat afwezigheden te noteren. Eerder was al geweten dat beide Lamborghini’s van het onbekende AF Racing International verstek lieten gaan voor de seizoensopener, maar ook de Autorlando Porsche – nochtans een thuisrace – en de JMB Nissan GT-R zullen op het appel ontbreken… waardoor het uiteindelijke deelnemersaantal op 40 komt te staan.

De laatste versie van de deelnemerslijst kan u hier raadplegen.

Foto's: Martijn Wouters & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 9 april 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons