van der Horst

Bathurst 12H: Impressionante Vervisch is de snelste op vrijdag

Jamec Pem Racing - Audi R8 LMS
Jamec Pem Racing - Audi R8 LMS
Het debuut van Frédéric Vervisch in Bathurst kan gerust impressionant worden genoemd. De Harelbekenaar, die tot enkele dagen geleden nooit het asfaltlint aldaar van dichtbij had gezien, klokte de allersnelste vrijdagtijd ooit in de geschiedenis van de wedstrijd. Onze landgenoot liet tijdens de vierde en laatste vrije training een 2:03.1368 optekenen in zijn Jamec Pem Racing Audi R8 LMS.
Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Augusto Farfus tikte in die sessie als tweede aan in de BMW M6 GT3 #43, de Braziliaan topte overigens de tabellen tijdens de tweede en derde vrije training. Derde werd Markus Winkelhock in de tweede Audi R8 LMS van Jamec Pem Racing, de vierde chrono was voor nog een Audi, het WRT-exemplaar van Dries Vanthoor, Robin Frijns en Stuart Leonard.

De afsluitende sessie werd overigens enkele minuten voor het einde beëindigd door middel van de rode vlag na een crash tussen de Baigent Motorsport BMW M4 GT4 en de Scott Taylor Motorsport Mercedes-AMG GT3. De BMW belandde daarbij in de muur, piloot Kent Baigent werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek ok. De auto was dat niet, we zien de Beierse bolide hoogstwaarschijnlijk dit weekend niet meer in actie.

--- Uitslag Vierde Vrije Training Bathurst 12H 2018 (PDF) ---

Foto's: Bathurst 12H & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 2 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons