van der Horst

American Festival: Reacties na de wedstrijd

Start 2023 Belcar American Festival Zolder
Start 2023 Belcar American Festival Zolder
Met een zege bij de seizoensfinale op Circuit Zolder mag Jan Lauryssen zich de enige tweevoudige winnaar noemen dit seizoen in het Belcar Endurance Championship. De wedstrijd werd gekruid met regenbuien, die een grote invloed zouden hebben op het verloop van de race. Autosport.be sprokkelde voor een laatste maal dit seizoen reacties aan de voet van het ereschavot.
  • Dreamdrive
Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin (PK Carsport Audi R8 LMS GT2  - 2e GTA & 2e algemeen): "Dit is de achtste keer dat ik een Belcar-titel mag vieren, ongelooflijk. Toch hadden we het niet onder de markt dit weekend. Het was een bijzonder enerverend weekend, constant was er stress - zowel bij de NASCAR-races van Anthony [Kumpen] als bij de Belcar. De incidenten tijdens de trainingen en kwalificaties deden daar zeker geen goed aan, maar uiteindelijk hebben we het hoofd koel weten te houden en hebben we onze titel kunnen veiligstellen. Dat we daarbij een tweede plaats pakken, is zeker mooi meegenomen!"

JJ Motorsport - BMW 330i
JJ Motorsport - BMW 330i
Guido Werckx (JJ Motorsport BMW 330i - 2e TB & 20e algemeen): "We pakken de titel, en dat is leuk. Mijn laatste titel dat alweer van enkele jaren geleden, dus dat is een mooie manier om het seizoen af te sluiten. De wedstrijd was niet eenvoudig, zeker de start niet. We zijn namelijk gestart op slicks en dat was echt niet eenvoudig gezien de omstandigheden. Tom heeft echter ook sterk gereden en de tweede plaats was voldoende om onze titel veilig te stellen. Tevreden gezichten dus!"

Jan Lauryssen
Jan Lauryssen
Jan Lauryssen (Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup - 1e GTA & 1e algemeen): "Ik heb me geamuseerd, maar het was absoluut geen eenvoudige wedstrijd. Het herfstweer zorgde voor een extra dimensie en het was een kwestie van de race goed te lezen, maar het team heeft daarbij knap werk geleverd. De tweede zege dit seizoen en tweemaal heb ik de race in m'n eentje afgewerkt. Het enige wat me een beetje frustreert, is dat we zonder de pech in de 24 Hours of Zolder echt een mooi resultaat hadden kunnen neerzetten in het kampioenschap. Ik had graag een gooi gedaan naar de titel, maar deze zege smaakt ook al bijzonder zoet."

VDW Motorsport BMW E46
VDW Motorsport BMW E46
Edwin Beyers (VDW Motorsport BMW E46 - 1e TB & 19e algemeen): "Toen we dit weekend hoorden dat er geen schrapresultaat was in Belcar, hoewel dat in het reglement initieel wel voorzien was, kwam dat aan als een donderslag bij heldere hemel. We waren niet naar Oschersleben afgezakt omdat we die manche als schrapresultaat wilden inzetten in een seizoen waarin we al zeer goed scoorden en in de running waren voor de algemene titel. Die titel was realistisch gesproken buiten bereik, dus hebben we alles op alles gezet om de wedstrijd te winnen. Pole en zege, missie geslaagd dus. De zure nasmaak was snel weggespoeld. Het was echter geen eenvoudige race, maar onze strategie klopte als een bus. We zijn gestart op slicks en hadden regen verwacht tussen 16u15 en 16u30. Die regen kwam ook, waarna we zijn overgeschakeld op regenrubber en we vervolgens de race hebben kunnen controleren."

Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Cédric Wauters (Dirkx Motorsport Mercedes-AMG GT4 - 1e GTB & 7e algemeen): "We hebben de hele wedstrijd uitgereden op regenbanden, een strategische keuze van Patrick (Selleslagh, n.v.d.r.). We hadden gezien dat Hamofa veel tijd verloor met het wisselen van banden, dus daarom hebben we ervoor gekozen om dat niet te doen. Ik dacht even dat het echt de verkeerde keuze was, maar toen kwam de regen plots terug en was ik een pak geruster. Chapeau ook voor Jarne [Goossens], hij heeft de wagen aan mij doorgegeven met een ronde voorsprong en daardoor kon ik veel relaxer rijden."

M&D Racing - Audi RS3 LMS
M&D Racing - Audi RS3 LMS
Manfred Verbeke (M&D Racing Audi RS3 LMS - 2e TA & 11e algemeen): "Ik heb de hele race solo afgewerkt en bovendien de ganse wedstrijd op slicks gereden! Dat was absoluut niet eenvoudig, dus het feit dat ik een podiumplaats uit de brand sleep, voelt echt wel goed. Ik moet wel erkennen dat we wat geluk hebben gehad met de strategie. Het was bij wijlen op eieren rijden, maar uiteindelijk lukte het wel. Wel jammer natuurlijk dat de piste op het einde van de wedstrijd niet iets sneller opdroogde, want dan had ik denk ik wel een vuist kunnen maken tegen de GTE Racing Cupra in de strijd om de zege!"

Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Jos Menten (Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup - 3e GTA & 3e algemeen): "We winnen met dit resultaat de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux en dat is mooi na een heel seizoen racen waarin  Koen en ikzelf toch getoond hebben dat de snelheid aanwezig was. Wat betreft de wedstrijd zelf had ik achteraf het gevoel dat er meer in had gezeten. We hebben de slotstint afgewerkt op slicks en daar hebben we veel tijd mee verloren. Terugblikkend moeten we erkennen dat dat niet de juiste keuze was. Het was moeilijk om de wagen op de baan te houden, maar ik ben blij dat we opnieuw een podiumplaats scoren en een titel is altijd leuk, die moet je verdienen wil je hem winnen."



Foto's: Thomas Smets, Niels Vaeck, Georges De Coster & Marnik Mouchaers



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons