van der Horst

BRC: Power Stage in tweedaagse BRC-rally's

Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Kevin Demaerschalk - Ford Fiesta
Het Kroon-Oil BRC pakt uit met een Power Stage in alle rally's die verspreid zijn over meerdere dagen. Dat moet de vlam in de pijp houden tot in de slotkilometers maar zal zeker ook deelnemers aanmoedigen om deel te nemen in langere wedstrijden. Dat maakte de promotor dinsdag bekend.
Het BRC voegt een extra toets toe aan hun kampioenschap door een Power Stage te organiseren. Die komt er in rally's van meerdere dagen, waarvan elke dag minstens 50 km tegen de klok verreden wordt. Een showproef op dag één volstaat dus niet (tenzij die uiteraard meetelt als deel van de openingsdag).

Dezelfde puntentelling als in het BRC wordt gehanteerd, namelijk vijf punten voor de snelste rijder op de slotproef, en dan aftellend tot één puntje voor de vijfde tijd. Het stelt rijders in staat om ofwel hun overmacht om te zetten in extra bonuspunten, of een mindere prestatie weg te spoelen en de schade te beperken.

Voor de teams wordt het keuzes maken. Zij mogen maar zes resultaten inbrengen op tien wedstrijden. Dan wordt het moeilijk, zelfs pijnlijk, om rally's met een Power Stage links te laten liggen. Voor wedstrijden die op één dag worden gereden, of rally's zonder 50 wedstrijdkilometers op één dag, kan het wel moeilijker worden om alle toppers aan de start te krijgen.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 16 februari 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons