van der Horst

Comtoyou als vertegenwoordiger van Aston Martin?

Audi Sport Team Comtoyou - Audi R8 LMS Evo II
Audi Sport Team Comtoyou - Audi R8 LMS Evo II
Aston Martin komt in 2024 mogelijk toch aan de start van het Duitse DTM-kampioenschap. Het Belgische Comtoyou-team van Jean-Michel Baert overweegt een deelname, naast het project in de GT World Challenge en de 24 Uur van Spa.
  • Hamofa Performance
Met de aankondiging van Aston Martin-fabrieksrijder Nicki Thiim als teamgenoot van Mirko Bortolotti in een Lamborghini van SSR Performance, leek de deur voor de Britse constructeur naar de DTM definitief gesloten. Toch niet, zo blijkt nu.

Start 2023 DTM Norisring Race 2
Start 2023 DTM Norisring Race 2
De Duitse website Motorsport-Total pakte onlangs uit met het nieuws dat niemand minder dan Comtoyou Racing, het Belgische team uit het Henegouwse Frameries, met het idee speelt om de DTM-tenoren uit te dagen. Twee exemplaren van de nieuwe Vantage GT3 zouden daarvoor klaargestoomd worden.



"De plannen zijn zeker nog niet in kannen en kruiken", reageerde teambaas Jean-Michel Baert op de vraag van Autosport.be. "Er is dus nog niets officieel. Het klopt wel dat we de organisatoren van de DTM onlangs ontmoet hebben."

Aston Martin Valkyrie AMR Pro
Aston Martin Valkyrie AMR Pro
De plannen van Comtoyou zouden perfect aansluiten bij de torenhoge ambities van Aston Martin, dat komend seizoen op alle fronten wil meestrijden, in afwachting van de Valkyrie die moet schitteren in de Hypercar-klasse van het WK Uithouding.

Het Belgische team bevestigde eerder al de plannen voor de GT World Challenge, waar vermoedelijk drie wagens worden ingezet, waaronder één met officiële rijders aan boord.

Foto's: Geert Franquet, Thomas Smets, Aston Martin
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 5 januari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons