van der Horst

Essen Motor Show: Ook dit jaar veel aandacht voor autosport

Essen Motor Show 2014
Essen Motor Show 2014
De jaarlijkse Motor Show in het Duitse Essen trekt traditioneel veel fans van tuning aan, maar ook de autosportliefhebbers worden tijdens de 47e editie niet vergeten. Zo is er naast de expo 'Formel 1 made in Germany', een uitgebreide verzameling ex-Formule 1 wagens, ook de DTM-welt, gewijd aan het immens populaire Duitse toerwagenkampioenschap. BMW en Mercedes tekenen dan weer present met hun eigen stands, terwijl Audi zijn huistuner Abt afvaardigt.
TWR Jaguar XJS Group A
TWR Jaguar XJS Group A
Ook de populaire Duitse circuits, zoals de Eurospeedway Lausitz, Oschersleben en de Nürburgring hebben een infostand, die van de 'Grüne Hölle' wordt zelfs opgesmukt met wagens van de drie grote merken actief in het WEC, zijnde Porsche, Toyota en Audi. Ook de Driving Academy van onze eigenste omloop van Spa-Francorchamps tekent present in de Messe van Essen. Op de stand van de organisator van het Antwerp Classic Car Salon, SICA, kan je ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Jaguar dan weer de XJR-9 (winnaar van de 24 Uren van Le Mans 1988) en Tom Walkinshaw's XJS Group A bewonderen.

Mercedes toont maar al te graag dat ze dit jaar in de F1 zowat alle prijzen wegkaapten
Mercedes toont maar al te graag dat ze dit jaar in de F1 zowat alle prijzen wegkaapten
Naast een stand van Renault met alleen competitiewagens, met als uitblinker de nieuwe R.S.01, is ook ondermeer het VLN-Langstreckenmeisterschaft aanwezig, net als het WTCC, alwaar de Honda Civic van Tiago Monteiro staat te blinken. Een exemplaar van de nieuwe wereldkampioen staat dan weer geparkeerd op de stand van Citroën zelf. In totaal zijn er ook dit jaar weer meer dan 500 exposanten aanwezig, wie al dit moois zelf wil ontdekken kan nog tot en met 7 december, elke dag van 10u tot 18u, terecht in de Messe van Essen.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op woensdag 3 december 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons