van der Horst

Ferrari haalt doek van 488 Challenge

Ferrari 488 Challenge
Ferrari 488 Challenge
In het kader van de Ferrari World Finals in Daytona haalde Ferrari afgelopen weekend het doek van de Ferrari 488 Challenge, de bolide die vanaf volgend seizoen gebruikt zal worden in de Ferrari Challenge. De wagen is het zesde model dat gebruikt wordt in het kampioenschap van de Italiaanse producent, een kampioenschap dat zijn 25-jarig bestaan viert.
De Ferrari 488 Challenge is de eerste bolide gebouwd voor Ferrari's kampioenschap welke wordt aangedreven door een turbomotor. De 3,9 liter V8 is goed voor 670 paarden en werd direct afgeleid van de straatversie. Dat de bolide een verbetering is tegenover de "oude" 458 Challenge EVO, moet blijken uit de rondetijd die werd opgetekend in Fiorano; de 1:15.5 bleek een volle tel sneller dan de besttijd van de 458, dit mede dankzij een verbeterde acceleratie van meer dan 10 percent en een efficiëntere aerodynamica.

De aandrijflijn van de Ferrari 488 Challenge werd eveneens onder handen genomen; de motor weegt een kleine 20 kilo minder, terwijl er ook 8,5 kilo van het uitlaatsysteem werd geschaafd. Voor de achtervleugel op de wagen keken de Italiaanse ingenieurs naar de bolide die Ferrari gebruikt in het WK uithouding, het FIA WEC, de Ferrari 488 GTE.

Foto: Ferrari



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 5 december 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons