van der Horst

Geen Formule Renault 1.6 European Series in 2015

Formule Renault 1.6 NEC op Zolder
Formule Renault 1.6 NEC op Zolder
Promotor MdH Consultants heeft besloten om de Formula Renault 1.6 European Series niet langer te organiseren. Niettegenstaande de inspanningen geleverd door partners, teams en sponsors van dit kampioenschap voor jonge eenzitterrijders, vindt de serie geen doorgang in 2015.
Na twee seizoenen van prachtige races met Roy Geerts en Anton de Pasquale als kampioenen, komt deze beslissing ongelukkig aan doch was ze onontkoombaar.

Mick de Haas, CEO MdH Consultants: “Wij startten de serie terug in 2013 met de volle overtuiging dat er een nood was om de formule Ford voor jonge piloten te vervangen. In 2014 ging het de goede kant op met goed gevulde grids en de vooruitzichten voor 2015 waren dan ook goed. Wij geloofden hard in deze interessante competitie. Echter marktvoorwaarden, waarover wij geen controle hebben, leidden er toe dat wij vandaag niet in een positie zijn om een serie te garanderen die beschikt over een kwalitatief en kwantitatief sterk deelnemersveld. Derhalve onze beslissing, die verre van gemakkelijk om nemen was, om voor dit seizoen de stekker uit de serie te trekken.

Wij betreuren het dat de zaken zo moeten verlopen voor teams, rijders, medewerkers en iedereen die met de serie betrokken was. Het is vanzelfsprekend dat deze beslissing op geen enkele manier enige invloed heeft op het verloop van onze andere series noch op onze andere activiteiten in de motorsport.      
MdH Consultants press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 17 maart 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons