van der Horst

Geslaagde testdag en Fair Play-prijs voor de Clio Cup Benelux 2014!

Renault Clio Cup Benelux 2014
Renault Clio Cup Benelux 2014
Het seizoen van de Clio Cup Benelux is van start gegaan. Op Circuitpark Zandvoort werd uitvoerig getest, met zowel de nieuwe Renault Clio Sport Cup 4, als de wagen van de vorige generatie, de Clio Sport Cup 3, die uiteraard nog twee seizoenen toegelaten is. Ondertussen kon de organisatie ook zijn Fair Play-prijs voorstellen, goed voor een winnaar met één set banden per meeting. Afspraak nu tijdens het Paasweekend voor de eerste races van de nieuwste merkencup van de Benelux.
De zon was ook van de partij op Zandvoort en dat inspireerde heel wat teams om naar het circuit aan de Noordzee af te zakken. Equipe Verschuur, Bleekemolen, Certainty Racing Team, Kool Autobedrijf, Hardersplaza Racingteam, Ditronics: allemaal waren ze aanwezig voor een dag hard en intensief werken.

Renault Clio Cup Benelux 2014
Renault Clio Cup Benelux 2014
“We zijn tevreden met de opkomst vandaag”, vertelde coördinator Joost Custers na afloop van de testdag. “We weten dat er teams nog wagens in ontvangst zullen nemen voor de start van het seizoen en dat er hier één of twee teams ontbraken en we geloven dan ook in een mooi startveld voor de Paasraces. Vervolgens werken we verder om in Spa en op de Nürburgring tijdens de Belgische en Duitse manches van de World Series by Renault, er samen met de Duitse Clio Cup een spektakel van te maken. Overigens is er vandaag in Zandvoort een snelle Belg komen testen en ligt er nog een aanvraag van een andere Belg met een Clio 3. Ik hoop uiteraard dat we snel nog Belgen kunnen overtuigen om de Nederlandse toppers uit te dagen.”

MdH Communications, de promotor van de Clio Cup Benelux 2014, had overigens nog goed nieuws. “We komen ieder raceweekend met een Fair Play-prijs, waaraan een set banden van Dunlop verbonden is, een mooie prijs dus. De award past in onze filosofie om van de Clio Cup Benelux een sterke competitie te maken met respect voor elkaar op en naast de piste. Ieder weekend zullen een aantal mensen, dat kan pers zijn, baancommissarissen… beslissen wie tegelijkertijd snel en sportief is”, legt Joost Custers verder uit.

De Clio Cup Benelux 2014 is ondertussen geregistreerd als internationaal FIA kampioenschap, een meerwaarde voor het kampioenschap.

Het is nu aftellen naar vrijdag 18 april, de dag van de eerste vrije trainingen van de Paasraces op Zandvoort en uiteraard de rest van het eerste seizoen van de Clio Cup Benelux 2014. Tot dan!   

Kalender:

19-21 April: Paasraces Zandvoort

30 May-1 June: World Series by Renault Spa

11-13 July: World Series by Renault Nurburgring

1-3 August: Gamma Racing Day Assen

28-30 August: 24 Hours Zolder

3-5 October - Racing Festival Spa

17-19 October - Finale Races Zandvoort



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op maandag 31 maart 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons