van der Horst

Gilles Magnus: Een bijzonder geslaagde Rookie test in FR2.0

Gilles Magnus, tweede in het Franse F4-kampioenschap, maakte deel uit van een dozijn rijders dat uitgenodigd was door Renault Sport, afgelopen dinsdag in Estoril, voor een Rookie Day in de Formula Renault 2.0, waar 26 rijders actief waren. Onder hen ook de Frans-Argentijnse Sacha Fenestraz, vorige zondag nog winnaar op datzelfde Portugese circuit van de laatste manche van de Eurocup Formula Renault 2.0, een uitstekende referentie dus voor de jonge wolven tussen 16 en 20 jaar oud.
“Het was een goede zaak dat hij aanwezig was, om beter onze chrono’s te kunnen beoordelen”, schat de 17-jarige Antwerpenaar in, die zowel Estoril als Josef Kaufmann Racing ontdekte. “Ik had eerder al, net als het merendeel van de aanwezige rijders, de kans gekregen om met een FR2.0 te rijden, zowel in een VdeV-race als tijdens een test in Francorchamps. Maar ik had nog nooit de gelegenheid om me te meten met andere rijders die net als ik afkomstig zijn uit de karting, of met rijders die al een seizoen in de benen hebben zoals Fenestraz.”
 
Het moet gezegd dat de Belgische rookie zich niet moest schamen bij die vergelijking. Wel integendeel. Gilles werd ’s ochtends vijfde op een circuit dat amper droog was en liet de zesde tijd (op 25 rijders) optekenen in de namiddag.

“In de ochtend was het vooral de bedoeling om geen fouten te maken, zoals vele anderen wel gedaan hebben toen de baan nog nat was”, legt hij uit. “Ik heb het stap voor stap aangepakt. In de namiddag heb ik het ritme opgevoerd. Jammer genoeg heb ik iets te vroeg voor nieuw rubber gekozen, aangezien de piste naar het einde toe beter en beter werd, waardoor ik drie of vier tienden heb laten liggen. Ik heb ook een fout gemaakt in de ronde waarin de banden op hun hoogtepunt waren. Ik moest even wennen aan merkbaar zachter schoeisel dan in F4 en ook daardoor heb ik drie of vier tienden niet kunnen benutten.”
 
Zijn zesde plaats in de einduitslag, op 926 duizendsten van de ‘pole’ van de dag voor Fenestraz, schonk onze jonge belofte dus voldoening:
 
“Ik ben inderdaad heel erg tevreden. Het was een gunstige test. De data toont dat mijn theoretisch beste tijd slechts enkele tienden verwijderd was van de eerste plek. Het team was onder de indruk. En eerlijk gezegd was ik dat ook.”
 
En nu? Welk vervolg komt er op deze rookie test?
 
“Aan motivatie ontbreekt het natuurlijk niet om volgend jaar te racen in de FR2.0. Deze eenzitter is echt fantastisch om te besturen. We gaan nu op zoek naar het nodige budget voor 2017, waarin we willen deelnemen, in eerste instantie, aan het NEC-kampioenschap. Ik kruis de vingers en hoop dat het lukt. Het is duidelijk dat een testdag zoals deze ons nog meer kan prikkelen.”

Gilles Magnus Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 26 oktober 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons