van der Horst

Guess who's back?

AF2 Motorsport - Ginetta LMP3
AF2 Motorsport - Ginetta LMP3
Het lijkt een wederkerend fenomeen te worden, Patrick Taymans en zijn kompanen die onder een of andere naam weer eens een raceteam op poten zetten. Na JMT Racing, PMB Motorsport, Guess Racing Europe en AF Racing International probeert men het nu vanuit Spanje onder de naam AF2 Motorsport. Het opzet is ditmaal mee te surfen op de Ginetta LMP3 hype en een wagen aan de start te brengen van de European Le Mans Series. Het team kondigde recent alvast aan in zee te gaan met de Deen Morten Dons, de Fransman Philippe Ullmann en de Amerikaan Chapman Ducote, twee laatstgenoemde rijders werden in het verleden ook al gelinkt aan Guess Racing en PMB.
  • Powercars
Guess Racing Europe - Lola B09/80
Guess Racing Europe - Lola B09/80
JMT Racing en PMB Motorsport waren in het eerste decennium van het nieuwe millennium vooral actief op Belgische bodem, maar met Guess Racing Europe zag men de zaken grootser. Men kocht dan ook een Lola LMP1 over van het Italiaanse Racing Box, die ondanks vele aankondigingen nooit aan racen toekwam en enkel wat testsessies afwerkte. Naar eigen zeggen beschikt AF2 Motorsport nog steeds over deze wagen, die nu in LMP2-configuratie staat. 
 
24H Zolder: De warm-up in beeld gebracht
Guess Racing werd in 2012 vervolgens de exclusieve BeNeLux importeur van de Wolf CN prototypes, maar na een deelname met twee van dergelijke bolides in de 24 uren van Zolder werd de samenwerking al snel stopgezet. Begin 2013 dook dan AF Racing International op, dat in eerste instantie weer mikte op een LMP2-programma in de ELMS (dat nooit van de grond kwam) en vervolgens in 2014 focuste op GT3. Het team verscheen dan ook aan de start van de 24 uren van Dubai, waar hun Lamborghini zwaar crashte in de trainingen. Begin vorig jaar communiceerde AF Racing International een deelname aan de Blancpain Endurance Series met twee Lamborghini GT3’s, maar ook dit voornemen werd geen werkelijkheid op enkele testsessies na. Afwachten dus of we het team dit jaar ergens op een startgrid zullen zien oplijnen... 

Foto's: AF2 Motorsport, Ronald Janssens & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 25 februari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons