van der Horst

24H Series: Hankook vervangt Dunlop als bandenpartner

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Na de aangekondigde sluiting van de fabriek van Dunlop Motorsport in Birmingham zal de Koreaanse bandenfabrikant Hankook de plaats van Dunlop innemen als titelsponsor en exclusieve bandenpartner van de 24H SERIES, een reeks lange-afstandsraces voor GT’s, toerwagens en 24H Specials. Daardoor luidt de officiële naam van de serie voortaan ‘24H SERIES powered by Hankook’, terwijl de namen van de diverse evenementen ‘Hankook 12H ZANDVOORT’, ‘Hankook 12H HUNGARY’, ‘Hankook 24H DUBAI’ en ‘Hankook 12H ITALY-MUGELLO’ zullen luiden.
  • Hamofa Performance
“We zijn erg dankbaar voor de ondersteuning die we in de loop der jaren van Dunlop hebben ontvangen. Dunlop speelde een grote rol in de ontwikkeling van de diverse races en de 24H SERIES en we hadden een samenwerking die was uitgegroeid tot een vriendschap”, zegt Gerrie Willems namens het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team). “Hoewel we het afscheid van Dunlop betreuren, zijn we tegelijkertijd verheugd dat we met Hankook een fantastische nieuwe partner hebben gevonden. Het leveren van banden voor alle verschillende auto’s in onze races, van GT3-sportwagens tot aan de compacte hatchbacks in de toerwagenklassen, is een logistieke uitdaging, maar Hankook kan hierin op uitstekende wijze voorzien. In de afgelopen jaren heeft Hankook een uitstekende reputatie in de internationale autosport verworven en veel ervaring in tal van klassen op hoog niveau opgedaan. Hankook’s raceafdeling zal de teams met technische ondersteuning terzijde kunnen staan. We verheugen ons op een uitstekende samenwerking en een succesvolle band met Hankook, die hopelijk vele jaren zal voortduren!”

Manfred Sandbichler, Directeur Motorsport bij Hankook Tire Europe, verklaart: “Als exclusieve bandenpartner van de 24H SERIES powered by Hankook zullen we met onze ervaring van vele jaren in lange-afstandsraces een bijdrage leveren aan dit spannende project. Met ons omvangrijke programma van racebanden, dat in klassieke lange-afstandsraces zoals op de Nürburgring of in Le Mans al meerdere malen met succes zijn kwaliteiten bewezen heeft, kunnen we perfect aan de wensen vanuit het deelnemersveld met al zijn diversiteit voldoen. Voor alle circuits, weersomstandigheden en afmetingen hebben we de optimale banden beschikbaar. Onze ervaren race-ingenieurs zullen de teams natuurlijk ter plekke met technische ondersteuning terzijde staan in alle aspecten waarbij het om banden en afstelling gaat.”

De eerste editie van de Hankook 12H ZANDVOORT, 30 en 31 mei op Circuit Park Zandvoort, vormt het eerste optreden van Hankook als exclusieve bandenleverancier van de 24H SERIES powered by Hankook. Het merk levert ook banden voor de Hankook 12H HUNGARY (3 en 4 oktober). Op basis van een nog lopend contract levert Dunlop nog de banden voor de 24H BARCELONA van dit jaar (5 t/m 7 september). Als altijd begint volgend jaar het seizoen met de Hankook 24H DUBAI als uithangbord van de serie van 8 t/m 10 januari op het Dubai Autodrome. De race in Dubai wordt een bijzonder evenement, want het is de tiende editie van de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar voor GT’s, toerwagens en 24H Specials.

Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 10 april 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons