van der Horst

HB Racing Team Herberth leidt na drie uren bij de 24H BARCELONA

HB Racing Team
HB Racing Team
Na drie uren in de 24H BARCELONA leidt de Porsche 997 GT3 R van het HB Racing Team Herberth, momenteel met Daniel Allemann achter het stuur. Op de plaatsen twee en drie rijden twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s, met Chantal Kroll momenteel in de nummer 10-Hofor Racing-auto. De Zwitserse leidt tevens in de stand om de Ladies’ Cup, die aan het eind van het seizoen 2015 in de International Endurance Series wordt uitgereikt. Op de derde plaats rijdt op dit moment Jeroen Bleekemolen in de Ram Racing-Mercedes met het startnummer 30.
Hofor Racing - Mercedes-Benz SLS AMG
Hofor Racing - Mercedes-Benz SLS AMG
Onder een wolkenloze hemel en bij aangename temperaturen begon het 74 auto’s sterke veld precies om 12.00 uur aan de race. Renger van der Zande, die in de nummer 5-Car Collection Motorsport-Mercedes vanaf de pole-position was gestart, was de eerste leider in de wedstrijd. De eerste auto uit de kopgroep die met problemen te maken kreeg, was de Scuderia Praha-Ferrari met het startnummer 4, die vanwege een defecte versnellingsbak op het circuit tot stilstand kwam. Gedurende het tweede uur van de wedstrijd viel de nummer 5-Mercedes terug vanwege oververhittig van de motor.

Start 24H Barcelona 2015
Start 24H Barcelona 2015
In de 997-klasse, die volledig uit Porsches bestaat, leidt de Porsche 991 Cup van het team Classic Motors by RMS (#59), na een spannend duel met de 991 Cup van het team Drivex (#54). Laatstgenoemde auto voerde in de eerste uren lange tijd de klasse aan. De RWT Racing Team-Corvette leidt in de klasse SP2 en rijdt op een sterke zesde plaats in het algemeen klassement. De beide auto’s van het team Sportec Motorsport wisselden elkaar af aan de leiding in de klasse SP-X, die uitsluitend uit Lamborghini Hurracáns bestaat, waarbij na drie uren de auto met het startnummer 21 en Roberto Pampanini aan de leiding rijdt.

24H Barcelona 2015
24H Barcelona 2015
In drie klassen was er telkens één auto dat tot nu toe een probleemloze race kende en daardoor domineert. In de divisie SP3 rijdt de APO Sport-Porsche 997 Cup GT4 (#43) sinds de start op kop, terwijl de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Cupracer (#95) in de klasse A3T het sterkst is. Jacob Kristensen, de broer van Le Mans-legende Tom, bouwde met de Team K-Rejser-Peugeot RCZ (#115) in de klasse A2 in de beginfase al een comfortabele voorsprong op.

De Litouwse Kaukas-Volkswagen Golf (#137) nam de leiding in de D1-klasse over, nadat het team RCM Motorsport met de SEAT Leon TDI (#139) met een volledig Hongaarse rijdersbezetting lange tijd de klasse had aangevoerd.

De beginfase van de race verliep grotendeels zonder incidenten, afgezien van drie korte neutralisaties met een ‘code 60’ om gestrande auto’s en brokstukken op de baan te kunnen bergen. Naast de al genoemde Ferrari had ook één andere kanshebber voor de algehele overwinning flinke problemen: de Walkenhorst Motorsport-BMW Z4 (#3) liep flinke schade aan de frontpartij op en verloor vanwege de reparatie veel tijd in de pits.

De 24H BARCELONA loopt door tot 12.00 uur op zondag. Live video-streaming van de volledige race is beschikbaar via www.24hseries.com. Live-audio-commentaar is gedurende het volledige evenement te horen via www.RadioLeMans.com. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series).  Nadere informatie over de 24H BARCELONA en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series by Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 5 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons