van der Horst

Portugal: Hirvonen leidt, Volkswagen lijdt

Mikko Hirvonen - Ford Fiesta RS WRC
Mikko Hirvonen - Ford Fiesta RS WRC
Met Ogier, Sordo, opnieuw Ogier en nu Hirvonen hebben we tijdens deze eerste wedstrijddag vier verschillende leiders gehad in drie verschillende wagens, zijnde Volkswagen, Hyundai en Ford. En met Ogier, Sordo, Latvala, Neuville en Hirvonen zagen we vijf verschillende winnaars op een totaal van zeven KP’s. Het zit dus allemaal lekker dicht bij elkaar in Portugal. Als moesten we spijtig genoeg de opgave melden van een geweldige Latvala.
  • Skylimit Events
Elfyn Evans - Ford Fiësta RS WRC
Elfyn Evans - Ford Fiësta RS WRC
De vliegende Fin begon aan de eerste KP van de tweede lus met een achterstand van amper 4/10 seconde op ploegmaat en leider Ogier. Tijdens de eerste KP noteerde de Volkswagen-rijder een voorsprong van 1,3 seconden op Ogier, waardoor hij even virtueel leider was voor hij zwaar van de baan donderde. Nadat Kubica op zijn weg een boom tegenkwam en ook Evans het strijdperk moest verlaten na een dubbele salto was Latvala de derde klepper die moest opgeven.

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Ondertussen werd er vooraan zwaar gestreden voor elke KP-zege en hierbij liet Hyundai met Sordo en Neuville het beste zien in hun vierde rally met de i20 WRC.
Ondertussen was de Est Tanak de meest regelmatige van het ganse lot. De Est won geen enkele KP, maar op het einde van dag 2 staat hij met zijn Ford Fiësta RS WRC wel heel knap tweede op 3,7 seconden van merkgenoot Hirvonen.

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Ogier moet nu de kleuren van Volkswagen verdedigen na de crash van Latvala en de mindere beurt van Mikkelsen. De regerende wereldkampioen staat derde op 6,5 seconden van leider Hirvonen. Ostberg is de enige nog overgebleven Citroën-rijder in de top en mag gaan rusten op een vierde plaats op 25,6 seconden. Net 1/10 sec. beter dan de Spanjaard Sordo die de hete adem van ploegmaat Neuville in zijn nek voelt. Henning Solberg staat achter onze landgenoot, maar met een kloof van een volle minuut na een lekke band.

Na Mikkelsen (8ste) en Prokop (9de) staat Jari Ketomaa knap 10de met de Ford Fiësta R5 en net een plaatsje beter dan de Qatari Al-Attiyah met de Ford Fiësta RRC S2000. 

Foto's: M-Sport, Hyundai Motorsport & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de Portugal.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons