van der Horst

Hungaroring: AKKA ASP Mercedes wint uitgeregende Race 2

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
Raffaele Marciello en Michael Meadows hebben de tweede Blancpain GT Series Sprint Cup race op de Hungaroring gewonnen, een wedstrijd die volledig in de regen werd afgewerkt. Marciello ging na drie ronden achter de safety car er meteen vandoor bij de echte start. Nadat teamgenoot Meadows het stuur nam van de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 slonk de voorsprong, maar de onderlinge strijd tussen het jagende pak Audi's zorgde ervoor dat de Brit met een voorsprong van een dikke seconde over de meet kwam.
Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT3
Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT3
De Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3 van Christopher Haase en Simon Gachet werd tweede na een knappe stint van laatstgenoemde. De Fransman passeerde in de slotfase de WRT Audi #1 van Alex Riberas, die samen met Christopher Mies als kampioenschapsleider was afgezakt naar Hongarije. Riberas viel even later ook nog ten prooi aan de Attempto Racing Audi van Steijn Schothorst die pas als veertiende was gestart. Achteraan dit groepje Audi's kwam het helaas ook tot een contact tussen de WRT bolides van Dries Vanthoor en Stuart Leonard, waarna onze landgenoot van de baan gleed. Leonard kreeg achteraf 30 seconden straftijd voor het manoeuvre. Winnaars Marciello en Meadows komen nu op het zelfde aantal punten te staan als Riberas en Mies, met enkel de Sprint Cup manche op de Nürburgring nog in het verschiet.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #3
De Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti, winnaars van Race 1 gisteren, reed in derde positie toen deze terugviel na een drive-through voor een onregelmatigheid tijdens de pitstop. De Black Falcon Mercedes lag tijdens de eerste stint van Luca Stolz in tweede stelling, maar viel helemaal terug naar P12 eenmaal Hubert Haupt het stuur had overgenomen. Adrien De Leener en Ricardo Feller (WRT Audi #3) werden tiende algemeen en derde in de sterk bezette Silver Cup.

--- UITSLAG RACE 2 HUNGARORING BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP (PDF) ---
--- STAND KAMPIOENSCHAP (SPRINT CUP) ---

Foto's: SRO/Bogaerts
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 2 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons