van der Horst

Hyundai levert eerste i20 R5 af

Kevin Abbring
Kevin Abbring
Hyundai Motorsport heeft de eerste kakelverse i20 R5 bij zijn klant afgeleverd. Dat meldt het team woensdag in een persbericht.
Een mijlpaal, zo noemt de sportafdeling van Hyundai de levering van de eerste klantenversie van de i20 R5. Die werd overhandigd aan de Italiaanse renstal A-Style Team van Luca Murdolo die de wagen meteen zal toevertrouwen aan Fabio Andolfi tijdens de rally van Corsica, de eerstkomende WRC-manche. A-Style bezit ook al twee oudere versies van de  i20 WRC.

Hyundai belooft het team te ondersteunen tijdens de eerste meters. Andolfi zal de wagen nog testen met het oog op de WRC-manche in Corsica en ook Kevin Abbring, officieel piloot bij Hyundai, zal de wagen verder ontwikkelen. De Nederlander heeft al ruim 5.000km in de benen met de R5 waaronder de rally van Ieper.

Opvallend, en daar maakt het persbericht geen melding van, is dat Stéphane Sarrazin komend weekend ingeschreven staat in de Rallye du pays de Fayence. De Fransman neemt volgende week, net als Andolfi en Abbring, deel aan de rally van Corsica.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 21 september 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons