van der Horst

Indy 8H: Winst voor Craft-Bamboo Racing - Podium voor Ulysse de Pauw

Daniel Morad, Daniel Juncadella en Raffaele Marciello
Daniel Morad, Daniel Juncadella en Raffaele Marciello
Craft-Bamboo Racing heeft de editie 2022 van de Indianapolis 8 Hours gewonnen. De Mercedes van Daniel Juncadella, Raffaele Marciello en Daniel Morad leidde het grootste deel van de race, al kreeg men de zege absoluut niet cadeau. De AF Corse Ferrari van Daniele Serra, Antonio Fuoco en Ulysse de Pauw kwam net tekort na een mooie remonte. Helaas zagen Jan Heylen en Charlie Luck de Pro-Am titel in de GT World Challenge America hun door de vingers glippen na technische problemen.
  • Powercars
AF CORSE - FRANCORCHAMPS - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
AF CORSE - FRANCORCHAMPS - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Het was vooral Serra die zich in de kijker reed, nadat hij in het eerste uur door het veld opklom van een achttiende naar de tweede plek. Uiteindelijk nam de Ferrari zelfs de leiding voor de Craft-Bamboo Mercedes. Onze landgenoot de Pauw had op een ogenblik een voorsprong van 30 seconden verzameld, maar een penalty zorgde ervoor dat de Duitse bolide de leiding kreeg. Van daaruit leek de Mercedes de race te controleren, maar twee safety cars hielden de spanning erin. Fuoco probeerde alles om voorbij Marciello te geraken, maar hij kwam net tekort. Hiermee is Mercedes al zeker van constructeurstitel in de Intercontinental GT Challenge, gezien het alle drie de wedstrijden tot nu toe gewonnen heeft en er een schrapresultaat geldt.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
De Turner Motorsports BMW van Michael Dinan, Robby Foley en John Edwards vervolledigde het podium en won ook het GT World Challenge America-klassement. Het trio bleef hiermee de polesittende Winward Racing Mercedes van Russell Ward, Jules Gounon en Philip Ellis voor, terwijl de BimmerWorld BMW van Bill Auberlen, Richard Heistand en Chandler Hull de derde plek claimde en zo winst pakte in de Pro-Am klasse. In die klasse was er helaas drama voor Jan Heylen, Charlie Luck en Elia Erhart in de Wright Motorsports Porsche. Onze landgenoot bracht zijn wagen binnen met problemen aan de stuurbekrachtiging en viel zo terug naar een zesde plaats. Gezien concurrenten Mario Farnbacher en Ashton Harrison - geruggesteund door Christina Nielsen - in de Racers Edge Motorsports Acura als tweede eindigden, zijn zij kampioen.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zondag 9 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons