van der Horst

John Filippi secondeert Hugo Valente bij Campos Racing

John Filippi - Campos Racing
John Filippi - Campos Racing
Geen TC2T-klasse meer dit jaar in het WTCC en dus moest Fransman John Filippi het geweer wel van schouder veranderen wilde hij alsnog in het wereldkampioenschap voor toerwagens aan de slag blijven. Volgens het Franse Toile F1 promoveert de net geen 20-jarige jongeman uit Bastia naar de TC1-klasse waar hij blijft rijden voor Campos Racing, het team waarmee hij vorig jaar met een SEAT Leon in de inmiddels ter ziele gegane klasse actief was.

John Filippi (midden) met Dusan Borkovic en Hugo Valente
John Filippi (midden) met Dusan Borkovic en Hugo Valente
TouringCarTimes van zijn kant meent te weten dat Filippi, die deze week nog in Barcelona ging testen met de ex-RML Chevrolet Cruze van Dusan Borkovic, met een nieuwe Chevrolet zal aanzetten naast de eerder bevestigde Hugo Valente. Ons werd bevestigd dat het Spaanse team dit seizoen drie RML Chevrolet's wil inzetten, maar op de naam van de derde rijder blijft het nog even wachten.

John Filippi - Seat León WTCC
John Filippi - Seat León WTCC
John Filippi liep school in karting en Formule Renault alvorens hij de WTCC-karavaan vervoegde voor een eerste seizoen in TC2T. Met Franz Engstler was de Corsicaan de enige rijder die een volledig seizoen in deze klasse afwerkte. Tegen de overmacht van de  Duitse veteraan was evenwel geen kruid gewassen zodat Filippi met een tweede plaats op 90 punten van Yokohama Drivers Trophy-kampioen Engstler vrede moest nemen. Toen laatstgenoemde het in de tweede race in Suzuka niet tot op het podium schopte, mocht de Fransman voor de eerste en ook enige keer als klassewinnaar naast de grote jongens postvatten.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 6 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons