van der Horst

Kalender European VW Fun Cup 2015

Deldiche-LePlan GT - VW Fun Cup
Deldiche-LePlan GT - VW Fun Cup
Nog voor het einde van de maand november, kan Kronos Events al uitpakken met de kalender voor het seizoen 2015 van de European VW Fun Cup. Het minste wat men kan zeggen, is dat de kalender borg staat voor een evenwichtig maar ook aantrekkelijk programma !
  • De Swert Opticiens
Zes afspraken zijn voorzien op vijf circuits. Alleen het tracé dat bekend staat als « het mooiste circuit ter wereld » krijgt twee keer de dolle kevers op bezoek. Het is overigens in Francorchamps met de Trofee van de Hoge Venen dat het seizoen in april op gang wordt getrokken. Daarop volgt een dubbele verplaatsing naar het buitenland, met de traditionele race op het Franse Dijon (weekend van 1 mei) en een terugkeer naar de Nederlandse duinen van het circuit van Zandvoort, begin juni.
 
VW Fun Cup
VW Fun Cup
Na  het hoogtepunt van het seizoen met de 25 Hours VW Fun Cup,  nog steeds het tweede weekend van juli, gaat het op 19 en 20 september voor de European VW Fun Cup richting het “Anneau du Rhin”, een nieuw circuit dat gelegen is in de Elzas en waar ondertussen hard wordt gewerkt aan het verbeteren van de piste en de infrastructuur. De VW Fun Cup prijkt immers aan de spits van de affiche van deze eerste officiële meeting!
 
Met het nodige vuurwerk wordt op 23 en 24 oktober een punt gezet achter de tweede editie van de 12 Uren van Mettet, een race waarbij men, net zoals voor de 25 Uren, dubbele punten kan scoren. Het belooft andermaal een spannend seizoen te worden met dus de finale in Mettet !
 
Vermelden we nog dat er een tweede 12 uursrace op het menu staat, maar deze telt niet mee voor het kampioenschap.  Men mag zich evenwel op 20 en 21 juni verwachten aan een indrukwekkende Belgische afvaardiging voor de 12 Uur van Magny-Cours. En onze Franse vrienden tekenen dan weer massaal aanwezig voor de meest unieke etmaalrace op het Circuit van Francorchamps!
 
European VW Fun Cup – Kalender 2015
 
4 en 5 april : Trofee van de Hoge Venen (6H) – Francorchamps
 
1-3 mei : Trophée de Bourgogne (2x3h) – Dijon (FR)
 
6 en 7 juni : Benelux Open Races (2x3h) – Zandvoort (NL)
 
*20 en 21 juni : 12 Uur van Magny Cours – Magny Cours (FR) - buiten kampioenschap*
 
9-12 juli : The 25 Hours VW Fun Cup – Francorchamps
 
19 en 20 september : Trofee van de Alsace (6 u) – Anneau du Rhin (FR)
 
23 en 24 oktober : 12 Uur van Mettet – Mettet

Kronos Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 28 november 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons