van der Horst

Kortnieuws eind januari

WRT - Seat Leon TCR
WRT - Seat Leon TCR
De TCR Benelux staat op vier maanden voor de start van zijn debuut en het minste wat we kunnen zeggen is dat de nieuwe serie heel wat rumoer teweegbrengt in de wandelgangen. Een tiental dagen geleden bevestigde de organisatie reeds tien inschrijvingen, maar als alles naar behoren loopt, zou de kaap van twintig wagens gerond kunnen worden. We sommen de belangrijkste nieuwsberichten van de voorbije weken even voor u op.
Boutsen Ginion Racing onderhoudt dit seizoen twee Honda Civic's, waarvan er eentje zal ingezet worden in naam van Honda België. Stéphane Lémeret is reeds gekend als rijder op laatsgenoemde wagen waarbij de Luikenaar stiekem hoopt op een absolute wereldtopper als teamgenoot in het eerste seizoen TCR Benelux, "mijn droom is om iemand als Tarquini naast mij te hebben", vertelde Lémeret op het autosalon.

Of en wie er Lémeret flankeert, is nog niet geweten, maar op de zusterwagen van Boutsen Ginion werd deze week Benjamin Lessennes bevestigd. "Ik heb afgelopen jaar twee wedstrijden in de VW Fun Cup betwist en dat is zeer goed verlopen. Maar dit zal toch iets heel anders zijn...", aldus het 16-jarige kart-talent die naar eigen zeggen zeker is het ganse kampioenschap te betwisten.

Milo Racing - VW Golf
Milo Racing - VW Golf
Milo Racing, dat één van de minstens vijf Volkswagen Golf's op de inschrijvingslijst voor 2016 levert, presenteerde deze week een eerste ontwerp voor zijn wagen. Het team was afgelopen jaar vooral actief in de VW Fun Cup en maakt dus nu de overstap naar de toerisme-racerij. Rijders of zelfs sponsors prijken er nog niet op het voorgestelde ontwerp, dus de vraag blijft in hoeverre dit de uiteindelijke kleurenstelling zal zijn.

Eenzelfde verhaal horen we bij Ichiban Racing; ook de troepen van Glenn Haverals opteren namelijk voor een programma met de VW Golf. "De hebben gekozen voor de VW Golf omwille van de contacten die we hebben met VAG Duitsland. De levering van de wagen is voorzien voor de tweede helft van maart en we zoeken nog volop piloten om ons programma rond te krijgen", aldus Haverals.

Bij Delahaye Racing daarentegen kondigde men vandaag een rijdersduo aan met Amaury Richard en Didier Van Dalen, zoon van Thierry Van Dalen. Het jonge duo wordt bovendien geruggesterkt door de Belgian VW Club die de troepen van Pierre Sevrin en Gilles Terlinden ondersteunt.

Steve Vanbellingen werkt, naast een programma in de Belcar en Supercar Challenge ook aan een deelname aan de TCR Benelux. "Een terugkeer naar wat ik jaren met de BTCS heb gedaan", zegt de Leuvenaar die denkt dat " we wel eens een echte revival van de Belgische autosport kunnen zien".

Bas Koeten Racing -  Seat Leon
Bas Koeten Racing - Seat Leon
In de lage landen was Bas Koeten Racing één van de eerste teams die inzette op de TCR-machinerie. Met niet minder dan drie exemplaren van de Seat León in de Nederlandse ateliers, waren onze Noorderburen het afgelopen jaar actief op veel verschillende fronten, soms meerdere tegelijkertijd. Die aanwezigheid zal in 2016 nog worden uitgebreid, want men verwacht de levering van een vierde exemplaar van de Spaanse bolide.

Minstens de helft van het TCR-wagenpark van Bas Koeten Racing moet actief zijn in de TCR Benelux dit seizoen. Voor die campagne is enkel vaste waarde Bas Schouten reeds een zekerheid. "Met Bas Schouten, vorig jaar onze deelnemer in enkele wedstrijden van de TCR International Series, willen we in TCR Benelux uitkomen. Daarbij kijken we met hem ook naar mogelijkheden om dit uit te breiden met de TCR European Trophy. Ons doel is om twee auto’s in te zetten in TCR Benelux", aldus Jelle Koeten. Geïnteresseerde rijders kunnen op 11 februari de bolide aan de tand voelen op Circuit Zolder.

Sam Dejonghe & Denis Dupont
Sam Dejonghe & Denis Dupont
Sam Dejonge, samen met Denis Dupont dit jaar vertegenwoordiger van de RACB-kleuren, vertelde in een gesprek met Autosport.be nog nooit met een voorwielaangedreven wagen te hebben gereden. Aan talent ontbreekt het de Antwerpenaar evenwel zeker en vast niet en dus benadert hij de situatie als een uitdaging. "Het blijft rijden en het blijft racen; je moet het aanpakken zoals je dat bij elke auto doet en lichtjes jouw rijstijl aanpassen in functie van de wagen."

Foto's: Milo Racing, Ronald Janssens, Martijn Wouters & RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR Benelux op zondag 31 januari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons