van der Horst

Krijgt de Formule 1 eind dit jaar een nieuwe eigenaar?

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
In een telefonisch interview door The Associated Press tijdens Camp Beckenbauer in Oostenrijk onthulde F1-baas Bernie Ecclestone dat er drie geïnteresseerde kopers zijn voor de koningsklasse van de eenzitterij. Ook al zou de Formule 1 van eigenaar veranderen blijft de 84-jarige Brit zijn rol in de sport behouden.
De eigenaar van de NFL ploeg Miami Dolphins, Stephen Ross, werkt al een tijdje samen met investeerders uit Qatar om een deel van de sport te kopen.

CVC Capital Partners bezit sinds 2006 de meeste aandelen; 35,5 % en dit kostte hen in 2006 zo'n 2 miljard dollar. Ecclestone heeft zelf 5,3 % in handen. “Er is hier altijd veel interesse voor geweest en op dit moment zijn er drie geïnteresseerde partijen”, aldus Ecclestone. “Het zou me verbazen indien één van hen niet snel zal kopen.”

Ecclestone zei aan AP “tevreden te zijn met de huidige aandeelhouders” en dat hij zelf geen plannen heeft om op pensioen te gaan. “De mensen waar ik mee sprak, degenen die interesse hebben om aandelen te kopen, vroegen me of ik wil blijven. En mijn antwoord was ja.”

Eerder dit jaar liet de F1-paus weten zelf interesse te hebben om de sport te kopen. Of Bernie Ecclestone één van de drie geïnteresseerde kopers is, daar bleef hij vaag over. “We zullen zien”, antwoordde hij.

Op de vraag wanneer hij een nieuwe eigenaar van de F1 verwacht zei hij: ”Dit jaar.”

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 7 oktober 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons