van der Horst

Lexus LFA GTE zal dan toch het daglicht zien

Lexus LFA GTE - Gazoo Racing
Lexus LFA GTE - Gazoo Racing
Het aan Toyota/Lexus verbonden Gazoo Racing Team zal dit jaar met een verrassende wagen aantreden in de 24 uren van de Nürburgring. Afgaande op de vrijgegeven foto’s lijkt het er namelijk op dat het team de lang achtergehouden Lexus LFA GTE zal inzetten tijdens de mythische etmaalrace in het Eifelgebergte. De LFA GTE werd nog voor dat Toyota’s LMP1 programma van start ging ontwikkeld als technologische demonstratie in de indrukwekkende TMG ateliers te Keulen. Het project kreeg echter nooit het groene licht vanuit Japan.
Met deze aankondiging lijkt deze veelbesproken wagen dan toch uit de schaduw te zullen treden, al is het maar met een beperkt optreden in 24 uren race zelf, waarschijnlijk voorafgegaan met enkele voorbereidende VLN wedstrijden. De productie van de straatversie van de in 2009 geïntroduceerde Lexus LFA werd overigens eind vorig jaar stopgezet, nadat de kaap van vijfhonderd met de hand gebouwde exemplaren was gerond.

Lexus LFA GTE - Gazoo Racing
Lexus LFA GTE - Gazoo Racing
De Lexus LFA GTE - officieel houdt men het gewoon bij “Lexus LFA” - mag men overigens niet verwarren met de klassewinnnende LFA die Gazoo Racing in de voorgaande jaren inzette, al blijven de uiterlijke verschillen alvast beperkt. Of er na weekend van 17 t.e.m. 20 mei nog een vervolg zal gebreid worden aan het programma blijft voorlopige een onbeantwoorde vraag.



Foto's: Toyota



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons