van der Horst

Mclaren geeft verklaring betreffende het ongeluk van Fernando Alonso

Fernando Alonso - McLaren MP4-30
Fernando Alonso - McLaren MP4-30
McLaren heeft eindelijk in een perscommuniqué enige uitleg verschaft over het ongeluk van Fernando Alonso zondagmorgen. De Spanjaard werd na een sortie op het circuit van Barcelona overgebracht naar het ziekenhuis en bleef er de nacht ter observatie. Volgens het Britse team lagen onverwacht hevige windvlagen aan de basis van het ongeluk. De Spanjaard bleef uiteindelijk ongedeerd.
In het communiqué staat onder meer het volgende te lezen: “Wij (het Team McLaren) hebben de laatste 24 uren besteed aan een grondige analyse van de schade geleden door de MP4-30 en aan het bestuderen van de telemetrie gegevens om zo de omstandigheden van het ongeluk te begrijpen. Zelfs in dit vroeg stadium zijn wij tot een vrij zekere conclusie gekomen.”

Fernando Alonso - McLaren MP4-30
Fernando Alonso - McLaren MP4-30
“De wagen van Alonso ging wijd in de bocht nummer drie en ging daarbij over het kunstgras dat de buiten de piste ligt wat een plots verlies aan tractie veroorzaakte waardoor de bolide uit balans geraakte en naar de binnenzijde van de baan werd gekatapulteerd waar hij de muur zijwaarts raakte. Onze analyse geeft aan dat deze sortie zijn oorsprong vindt in de windvlagen die op dat gedeelte van het circuit onverwachts opstaken en ook nog andere piloten in moeilijkheden brachten. Wij kunnen hierbij bevestigen dat er geen enkel bewijs is dat er zich een mechanische panne zou voorgedaan hebben. Ook kunnen wij bevestigen dat er zich geen enkele elektrische ontlading heeft voorgedaan voor, tijdens en na het ongeluk.”

Foto's: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 24 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons