van der Horst

Michel Decremer wint voor de tweede maal de Monte-Carlo Historique

Michel Decremer/Jennifer Hugo - Opel Ascona 400
Michel Decremer/Jennifer Hugo - Opel Ascona 400
Afgelopen week werd de 26e Rallye Monte-Carlo Historique verreden, met na Thierry Neuville in WRC, opnieuw een Belgische zege met het duo Michel Decremer/Jennifer Hugo en hun Opel Ascona 400 uit 1979. Het was opnieuw een geweldige editie met 233 deelnemers die de inschrijvingstafel passeerden en die vanuit de vier hoeken van Europa vertrokken. Onze landgenoten namen reeds op zaterdagmiddag het voortrouw en bleven aan de leiding tot dinsdagnacht.
Michel Decremer/Jennifer Hugo
Michel Decremer/Jennifer Hugo
Michel Decremer won deze prestigieuze wedstrijd al in 2017 en een zekere Water Röhl deed het hem reeds voor in 1982 met een Opel Ascona 400. 

Michel Decremer was de sterkste en na 16 regelmatigheidsproeven gedurende vier dagen haalde hij het in de gekende grote finale op de Col de Turini. De nacht van de lange messen! 

Albert Grimaldi - Albert II van Moncao
Albert Grimaldi - Albert II van Moncao
Het is de tweede overwinning voor een Belgisch duo in 15 dagen in een Rallye Monte-Carlo, sinds Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe eind januari het WRC wonnen in hun Hyundai i20. Het laatste podium ziet er zeer indrukwekkend uit, met twee Italiaanse ploegen die ook kosten noch moeite hebben gespaard: Giorgio Schon en Francesco Giammarino, van start tot finish vooraan in hun Austin Mini Cooper S en Maurizio Aiolfi en Carlo Merenda, die twee etappes wonnen in hun schitterende Lancia Beta Coupé 1800.

Foto: Rallye Monte-Carlo Historique 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op donderdag 8 februari 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons