van der Horst

Monza: Lamborghini op pole - Vanthoor en Weerts vierde

Orange 1 FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Orange 1 FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De eerste pole van het nieuwe GT World Challenge Europe-seizoen ging vanochtend naar de Orange 1 FFF Racing Lamborghini #63. De gemiddelde rondetijd van de drie thuisrijders Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Marco Mapelli was slechts zeven duizendsten van een seconde beter dan die van de AKKA ASP Mercedes #88. Marciello, Juncadella en Gounon staan dus mee op de eerste rij, voor de Iron Lynx Ferrari #71 van Rigon, Fuoco en Ilott.
  • Powercars
Snelste Belgen en vierde algemeen werden Dries Vanthoor en Charles Weerts in de WRT Audi #32. Zij delen de auto met Kelvin van der Linde. Met de vijfde plaats voor de GPX Racing Porsche #22 zien we dus vijf verschillende merken bovenaan de tabellen. De Saintéloc Racing Audi #26 van ondermeer Frédéric Vervisch start straks om 15u als 20e, vlak voor de zuster-Audi en de beide exemplaren van Attempto Racing. De AF Corse Ferrari #52 van onder andere Louis Machiels reed de 32e tijd. We zien deze namiddag 42 wagens aan de start van de seizoensopener in Monza, na het forfait van de Porsche #222 die gisteren tijdens de Pre-Qualifying zwaar beschadigd raakte.

Foto: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 18 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons