van der Horst

Nieuwssprokkels halverwege de eerste maand van 2016

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Over de hele wereld, en zeker in Italië, hoopt men dat de nieuwe Ferrari F1-wagen in 2016 zal meestrijden voor de wereldtitel. Volgens het Italiaanse magazine Autosprint heeft de nieuwe Ferrari een compleet hernieuwde ophanging. Men schakelt nu dan toch over van de pull-rod naar de push-rod ophanging, terwijl ook de achterkant van de bolide smaller zou worden. Men suggereert bovendien dat Ferrari de positie van hun ERS en krachtbron heeft herschikt.
  • Hamofa Performance
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Er zou nog een opvallende verandering zijn aan de rode wagens uit Maranello. De neus van de rode bolide zou korter en ronder zijn en gelijken op die van Toro Rosso. Veel teams streven een kortere neus na omwille van de aerodynamische efficiëntie daarvan, maar het grote probleem is dergelijke ontwerpen door de verplichte FIA-crashtests te loodsen, zo bleek in het verleden. Het nieuwe Ferrari project heeft de codenaam 667 gekregen.

Jenson Button
Jenson Button
De Brit Jenson Button vroeg met een poll via Twitter aan zijn fans om het ontwerp van zijn nieuwe helm voor dit seizoen te kiezen. De McLaren-Honda coureur laat zijn supporters kiezen tusssen het ontwerp van 2013 en dat van vorig jaar. Ondertussen heeft ook huidig-WEC wereldkampioen Mark Webber zijn keuze bekend gemaakt; de Australische ex-F1 winnaar heeft gekozen voor het ontwerp van 2013.

Podium Grote Prijs van Frankrijk 2008 - Kimi Räikkönen - Felipe Massa - Jarno Trulli
Podium Grote Prijs van Frankrijk 2008 - Kimi Räikkönen - Felipe Massa - Jarno Trulli
De Franse Minister van Sport Patrick Kanner heeft gezegd dat de regering interesse heeft in een terugkeer van de Grote Prijs F1 in Frankrijk; dat zei hij in een gesprek met Canal+. Doch op dit moment zou de huidige financiën het niet toelaten om dit in de realiteit om te zetten. De laatste GP in Frankrijk werd in 2008 gereden op het circuit van Magny-Cours, de Braziliaan Filipe Massa won destijds de wedstrijd, terwijl Heinz-Harald Frentzen er een kleine tien jaar eerder zijn tweede zege boekte in een uitgeregende race ondanks twee gebroken knieën.

Daniel Ricciardo - Red Bull Racing
Daniel Ricciardo - Red Bull Racing
Tijdens de regenbandentest op 25 en 26 januari zullen beide Red Bull Racing-rijders aanwezig zijn. Ze zullen de dagen onderling verdelen, Daniel Ricciardo zal op de eerste dag rijden en teamgenoot Daniil Kvyat op de tweede dag. De test wordt georganiseerd door Pirelli en gaat door op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. Zoals u eerder kon lezen op Autosport.be, komt ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan de bak voor McLaren Honda.


Foto's: Georges de Coster, Racing International Photography & Red Bull Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 14 januari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons