van der Horst

Nordschleife 2015: Twee races van drie ronden, testdag op 27 april

ADAC Qualifying Race 24h Nürburgring in beeld gebracht
WTCC-baas François Ribeiro maakte afgelopen weekend in Beijing meer details bekend over de WTCC-meeting op de Nürburgring Nordschleife van volgend jaar. Daarbij wordt definitief afgezien van een race over één uur. Het format voorziet nu twee races van elk drie ronden met amper vijf minuten voor een snelle servicebeurt tussenin. Teams en rijders krijgen bovendien op 27 april 2015 een bijkomende gelegenheid om de baan beter te leren kennen tijdens een exclusieve WTCC-testdag.
François Ribeiro - CEO Eurosport Events
François Ribeiro - CEO Eurosport Events
"Eén race van één uur zou hebben betekend dat het veld van 25 wagens al te zeer uiteen zou vallen en meer nog dan de sportieve uitdaging is het er ons om te doen spannende TV-coverage te brengen", lichtte Ribeiro zijn beslissing toe. "De grid voor race 1 wordt bepaald in kwalificatie, maar voor race 2 zal ofwel de top-10 van race 1 worden omgegooid ofwel zal daartoe zoals gebruikelijk de omgekeerde top-10 van Q2 bepalend zijn voor de eerste vijf startrijen; die knoop wordt op 30 oktober e.k. tijdens de volgende vergadering van de Touring Car Commission doorgehakt", aldus Ribeiro.

VLN: 36e Grenzlandrennen in beeld gebracht
De Fransman gaf ook mee dat er tussen beide wedstrijden slechts vijf minuten zijn voorzien, de tijd nodig om banden te wisselen en te tanken. Herstellingen worden niet toegelaten, wie niet meer verder kan, heeft dus pech. De krappe timing heeft alles te maken met het feit dat de WTCC-meeting als 'opwarmertje' staat geprogrammeerd voor de immens populaire 24U van de Nürburgring die elk jaar tienduizenden enthousiaste fans naar de 'Groene Hel' lokt. Promotor Eurosport zet wel alle zeilen bij om de WTCC-meeting te coveren. Naast een helikopter, een transmissievliegtuig en de gebruikelijke onboard-camera's zal ook beroep worden gedaan  op het team dat normaliter het ERC verslaat. Om zo weinig mogelijk te missen van de actie op de 26 km lange roemruchte omloop zal tevens beroep worden gedaan op het ADAC-TV-team dat de 24U zelf covert.

Foto's: Hans van Onsem & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 8 oktober 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons