van der Horst

Nova Race plant nieuwe Europese GT4 serie

Ginetta G50 GT4
Ginetta G50 GT4
Nog maar net heeft de GT4 European Series haar kalender voor het seizoen 2015 voorgesteld of Nova Race, de organisator van de Italiaanse Ginett G50 Cup, maakte bekend dat het voor volgend jaar plannen heeft voor een vergelijkbare Europese competitie, de "Euro Series by Nova Race". Een kampioenschap dat openstaat voor de Ginetta’s G50 en G55 maar eveneens voor wagens met een vergelijkbare specificaties en prestatieniveau. Onder meer de Aston Martin Vantage, Nissan 350Z, Lotus Evora, Corvette C6, BMW M3, Porsche Cayman, Chevrolet Camaro, maar ook de Seat Leon Cup komen in aanmerking en mogelijk worden nog andere bolides toegelaten. Met uitzondering van de SEAT betreft het hier allemaal wagens die voldoen aan het GT4 reglement.
  • Prospeed Competition
Op een moment dat iedereen de mond vol heeft over het teveel aan verschillende kampioenschappen met magere startvelden als resultaat, komt Nova Racing op de proppen met nog een nieuwe Europese serie die bovendien aast op dezelfde deelnemers als de GT4 European Series. Naast de GT4 wagens worden er wel andere modellen toegelaten al is het nog niet duidelijk om welke wagens het gaat naast de SEAT Leon Cup. Een derde externe partij zal toezien op de balance of performance die er moet voor zorgen dat de prestaties van de verschillende wagens gelijk blijven.

Ginetta G50 GT4
Ginetta G50 GT4
Een voorlopige wedstrijdkalender werd samengesteld en ingediend bij de FIA. Er zouden zes manches komen die ieder bestaan uit twee wedstrijden van één uur en met een verplichte pitstop. Bij die pitstop mag er van rijder gewisseld worden, maar indien slechts één piloot de wagen bemand moet deze een vaste tijd stilstaan. Bemanningen bestaand uit twee Pro rijders of één Pro rijder alleen worden niet toegelaten. Bij de zes racetracks waarop gereden wordt vinden we eveneens het circuit van Spa-Francorchamps waar de race opgenomen wordt in het programma van de 600 km begin september.

Voorlopige kalender Euro Series by Nova Race:

24-26 april: Paul Ricard (Frankrijk)
15-17 mei: Brands Hatch (UK) of 22-24 mei: Red Bull Ring (Oostenrijk)
12-14 juni: Silverstone (UK)
10-12 juli: Mugello (Italië)
04-06 september: Spa-Francorchamps (België)
16-18 oktober: Misano (Italië)

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 7 december 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons