van der Horst

Optimum en Zelus zorgt voor 16 wagens in COTA, Heylen ook aan de start

#20 Porsche 911 GT3-R of Fred Poordad and Jan Heylen, Wright Motorsports
#20 Porsche 911 GT3-R of Fred Poordad and Jan Heylen, Wright Motorsports
In totaal staan ​​er zestien auto's klaar voor de Fanatec GT World Challenge America powered by AWS-manche van komend weekend op Circuit of The Americas. Dankzij de inzendingen van Optimum Motorsports en Zelus Motorsports, krijgt de nieuwe klasse een mooie 'boost'. Belg Jan Heylen zal ook deelnemen met de #20 Porsche 911 GT3-R van Wright Motorsports.
  • De Swert Opticiens
Het evenement van 30 april tot en met 2 mei in de thuisbasis van de Amerikaanse Grote Prijs van de Formule 1, zal het kampioenschapsdebuut zien van de McLaren 720S GT3 van Optimum Motorsport en de Lamborghini Huracan GT3 Evo van Zelus Motorsports. Die laatste maakt de opstap uit de GT America powered by AWS-klasse.

Zeven GT3-fabrikanten zijn nu vertegenwoordigd in de World Challenge America, dankzij de McLaren-inzending met Ollie Millroy en Brendan Iribe. Jason Harward en Madison Snow zullen in de nummer 88 Zelus Lamborghini rijden, die net als de McLaren zal strijden om de Pro-Am-klasse.

#33 Mercedes-AMG GT3 of Russell Ward and Philip Ellis, Winward Racing
#33 Mercedes-AMG GT3 of Russell Ward and Philip Ellis, Winward Racing
De deelnemerslijst, afgelopen vrijdag vrijgegeven door SRO America, ziet opnieuw een Pro-klasse met vier wagens. De kopstukken zijn de K-PAX Racing Lamborghinis, die vorige maand het openingsweekend van het seizoen op Sonoma Raceway domineerden. Ze zullen worden vergezeld door Turner Motorsport's BMW M6 GT3 en de Rolex 24 Daytona-klasse-winnende Winward Racing Mercedes-AMG GT3-team.


#77 Acura NSX GT3 of Rodrigo Sales and Matt McMurry, Compass Racing
#77 Acura NSX GT3 of Rodrigo Sales and Matt McMurry, Compass Racing
Elf Pro-Am-inzendingen zullen de strijd aangaan, met drie DXDT Racing Mercedes-AMG GT3 Evo-wagens, TR3 Racing en Rearden Racing's Lamborghinis, Acura NSX GT3 Evos voor zowel Compass Racing als Racers Edge Motorsports, evenals een Porsche 911 GT3 R opgesteld door Wright Motorsports. 



De enige inzending in de Am-klasse is opnieuw de nummer 61 AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo 2020 voor Jean-Claude Saada en Conrad Grunewald. Afgezien van de twee nieuwe teams, zijn er geen rijderswisselingen ten opzichte van de Sonoma-races.

Net als in Californië, zal het evenement bij COTA vanwege COVID-19 achter gesloten deuren plaatsvinden dit weekend. De races zijn te volgen op de officiële YouTube-pagina van het kampioenschap.

Foto: Fanatec GT World Challenge America powered by AWS 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op dinsdag 27 april 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons