van der Horst

Palmer en Goddard testen bij Force India

Force India VJM07
Force India VJM07
Force India heeft het duo bekend gemaakt voor de privétest in Abu Dhabi. Het Indische team geeft Jolyon Palmer en Spike Goddard een kans. Vooral voor Palmer is dit een erg belangrijke opportuniteit. Na zijn titel dit jaar in de GP2 Series mag hij namelijk niet meer uitkomen in dit kampioenschap.
De 23-jarige Brit behaalde dit seizoen op overtuigende wijze de titel in GP2 na een mooie strijd met Felipe
Jolyon Palmer
Jolyon Palmer
Nasr en onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Het was zijn vierde seizoen in GP2 en in totaal boekte hij zeven overwinningen, al wordt er dit weekend natuurlijk ook nog de laatste manche gereden op het Yas Marina Circuit. Eerder pakte de Brit in 2010 zilver in de ondertussen opgedoekte Formule 2. Palmer: "Force India toont hun vertrouwen in mij door mij deze kans te geven en ik ben van plan hen hiervoor te bedanken tijdens de test. Ik heb heel hard gewerkt om een kans als deze te krijgen. Dit team heeft altijd talenten ondersteund en ik hoop dat dit mij de mogelijkheid biedt om mij op belangrijkere dingen te concentreren in de toekomst."

Spike Goddard is minder bekend bij het grote publiek. De 22-jarige Brit werd in 2012 Brits Formule 3
Spike Goddard - T-Sport
Spike Goddard - T-Sport
kampioen bij de debutanten. De afgelopen twee jaar reed hij mee in het Europees kampioenschap. Met een 31ste plaats in de eindstand van 2013 en een 23ste dit jaar is hij toch een opvallendere keuze dan Palmer. Goddard: "Dank aan Force India voor deze ongelooflijke kans. Elke jonge piloot droomt er van om achter het stuur te kruipen van een Formule 1 en ik ben erg opgewonden door het idee dat ik een van de weinigen zal zijn die die droom zal kunnen realiseren. Het is een belangrijke test om 2015 voor te bereiden en ik hoop dat mijn medewerking nuttig zal zijn voor het team".  



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op donderdag 20 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons