van der Horst

Paul Ricard: Antoine Potty en Stéphane Lémeret komen net te kort voor winst

CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Tijdens de eerste race voor de GT4 European Series op Paul Ricard mochten Antoine Potty en Stéphane Lémeret met hun CMR Toyota vanaf een tweede plaats starten en ze zouden zo een kans krijgen om de winst te pakken. Maar dat was buiten Lluc Ibañez en Xavier Lloveras gerekend, die met hun NM Racing Team Mercedes-AMG vertrokken vanaf de pole en standhielden tot aan de meet. Derde eindigden Bailey Voisin en Charlie Fagg met de United Autosports McLaren, al was het maar nipt.
NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Al van bij de start was het Ibañez die controle over het veld had en zelfs wegreed van Lémeret. Eens onze landgenoot het stuur overgaf aan Potty slinkte de voorsprong van de NM Racing Team Mercedes. In de laatste ronden kwam de Toyota nog erg dichtbij de Mercedes met Lloveras aan het stuur, maar echt doordrukken kon Potty niet doen, waardoor hij op een seconde van de Andorrees eindigde. De strijd om de derde plaats werd wel nog interessant, waar kampioenschapsleiders Voisin en Fagg maar liefst dertien plaatsen goedmaakten. Toch kregen de Britten het nog even warm gezien de V8 Racing Camaro van Job Rappange en Tijmen Nabuurs nog erg dichtbij kwam, al hield de McLaren goed stand.

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
De winst in de Pro-Am-klasse ging naar Grégory Guilvert en Fabien Michal (Saintéloc Racing Audi), terwijl de overwinning in de Am-klasse voor Nicolas Gomar en Eric Herr (AGS Events Aston Martin) was. Onze andere landgenoten bij de 41 wagens eindigden in de tweede helft van de tabellen. O'Neill Muth en Luca Bosco eindigden met de Selleslagh Racing Team Mercedes als zeventiende algemeen en vijfde in de Pro-Am-klasse. Paul Theysgens en Pascal Bachmann parkeerden de Street Art Racing Aston Martin op een 29ste algemeen en vijfde in de Am-klasse. Nog in die klasse eindigde Sven van Laere en Johan Vannerum als zesde en 32ste algemeen in de tweede SRT Mercedes.

Foto's: GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zondag 30 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons