Paul Ricard: Toyota en Aston Martin verdelen de zeges in de GT4 European Series

Matmut Evolution - Toyota GR Supra GT4
Op het circuit van Paul Ricard vond dit weekend ook de eerste manche van de GT4 European Series plaats. Er werden twee races betwist, de zeges gingen naar Enzo Joulié/Etienne Cheli (Matmut Evolution Toyota GR Supra GT4) op zaterdag en Raphael Rennhofer/Hugo Sasse (PROsport Racing Aston Martin Vantage GT4) op zondag. We kregen twee landgenoten aan de start, Benjamin Lessennes en Lorens Lecertua, maar enkel Lessennes kon met een vijfde plaats in race 2 enigszins tevreden terugblikken op het weekend.
Regerende Franse GT kampioenen Enzo Joulié en Etienne Cheli vertrokken in race 1 met hun Toyota van op de pole en wisten gans de race de leiding in handen te houden. Zij haalden het voor Josh Rattican/Tom Lebbon (Elite Racing Mclaren Artura GT4) en Lluc Ibañez/Alexandre Papadopulos (NM Racing Team Mercedes-AMG GT4). Lorens Lecertua (Chazel Technologie Course Alpine A110 GT4) raakte al vroeg in de race betrokken bij een massacrash en moest de strijd staken. Ook de BMW van Lessennes stond al na één ronde aan de kant als gevolg van het startgewoel.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
In de eerste race moest de PROsport Racing Aston Martin van Raphael Rennhofer en Hugo Sasse nog de strijd staken terwijl een podiumplaats in het zicht was, maar de tweede race verliep probleemloos voor het duo dat overtuigend naar de zege reed. Enzo Joulié en Etienne Cheli mosten ditmaal tevreden zijn met de tweede plaats. Josh Rattican en Tom Lebbon eindigden eveneens voor de tweede maal op het podium. Lessennes en Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue BMW M4 GT4) werden ditmaal vijfde algemeen terwijl Lecertua ook ditmaal de finishvlag niet haalde.

Foto's: GT4 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op dinsdag 9 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.