van der Horst

Rally van Finland: Latvala jumpt zich naar de zege

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Nadat gisteren thuisrijder Jari-Matti Latvala in de VW Polo R WRC opnieuw als leider mocht gaan rusten en zijn voorsprong na dag 2 verder heeft uitgediept tot 19 seconden op een ronduit schitterende Chris Meeke, die met zijn Citroën DS3 WRC regerend wereldkampioen van de tweede plaats verdrong, is de Rally van Finland aan zijn derde dag toe. De achterstand van Sébastien Ogier op de Ier bedroeg deze morgen amper 1,6 seconden, waardoor we ons aan vuurwerk mogen verwachten.
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
De derde Volkswagen Polo binnen de top 4, het exemplaar van Andreas Mikkelsen, sloot de tweede dag af op iets meer dan een minuut en had zelf maar een dikke seconde over op de Citroën van Østberg, die op zijn beurt de hete adem in zijn nek voelde van Mikko Hirvonen in de Mikko Hirvonen die volgt op 2 seconden. Het kan dus nog alle richtingen uit. Spijtige zaak in het verhaal is de pech van Hyundai die gisteren onze landgenoot Neuville uit de wedstrijd zag verdwijnen na een klap en Hanninen die na een koprol veel tijd verloor en momenteel als negende staat geklasseerd op bijna drie minuten van de leider.

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Op zaterdag staan er maar liefst 10 kp’s op het programma, verdeeld over twee lussen. Met de eerste lus reeds achter de rug voelt Latvala zich blijkbaar opnieuw als een vis in het water en jumpt letterlijk richting de overwinning. Hij won vier van de vijf proeven, terwijl teammaat Ogier er eentje voor zijn rekening nam. Hierdoor gingen vijf zeges op rij naar Volkswagen, diept Latvala zijn voorsprong nog verder uit tot een halve minuut, terwijl Ogier opnieuw de tweede plaats afsnoepte van Meeke en de Ier op een achterstand van 13 seconden zette. Mikkelsen staat nog steeds op de vierde
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
plaats, maar momenteel ver van het podium, terwijl hij Østberg nog steeds bij zich moet dulden in de strijd om de vierde plaats. Ook Hirvonen is nog niet uitgeteld, maar moest reeds iets meer toegeven tegenover gisteren. Paddon en Hanninen staan met hun Hyundai’s respectievelijk zevende en achtste nadat Hanninen een plaatsje goed meekte tegenover de Ford Fiësta van Evans.


Deze namiddag staat nog een lus van vijf KP’s op het menu.

Foto's: RIP - Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 2 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons