van der Horst

Rally van Sardinië: Winst voor Sébastien Ogier en VW – Neuville schitterend tweede

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier heeft zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken en versterkt hierdoor zijn leiderspositie in het WK Rally. De Fransman won zeven van de zestien KP’s en had aan de meet 1 min. 16 sec. voorsprong op onze landgenoot Thierry Neuville die in Sardinië de beste uitslag reed in zijn WRC loopbaan. Ploegmaat van Ogier, de Noor Jari-Matti Latvala, werd derde op 1 min. 48 sec. van de winnaar en dat is ongeveer de tijd die hij verloor in de eerste KP door een lekke band. Latvala was goed voor zes kp-zeges, waardoor Volkswagen dertien keer de snelste was tegenover twee voor Ford met Neuville en één voor Citroën met Hirvonen.
Ogier, Ingrassia & Volkswagen winnen Rally van Sardinië
Ogier, Ingrassia & Volkswagen winnen Rally van Sardinië
Sordo werd in zijn Citroën DS3 WRC vierde op meer dan drie minuten en kreeg vandaag nog oppositie te verwerken van de derde VW Polo in het veld, het exemplaar van Mikkelsen. De Noor, die vandaag 24 kaarsjes mag uitblazen, was op 11,5 seconden genaderd van Dani Sordo in de strijd voor de vierde plaats, maar op KP 14 ging hij in de fout en beschadigde de ophanging van zijn Polo. Dit bracht Prokop op de vijfde plaats, voor een debuterende Evans, Kosciussko en Østberg die terug paraat tekende na zijn crash en nog enkele punten graait.

Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville reed een schitterende wedstrijd die hij perfect controleerde en waarin hij de aanval op het goede moment inzette met twee KP-zeges als resultaat. Hij kon ook druk uitoefenen op Hirvonen, die in de fout ging en zodoende was hij quasi zeker van zijn tweede plaats. Latvala kwam nog aandringen, maar het gat was te groot voor de Finse Polo-rijder om dit nog te dichten.

Zelfs in de Power Stage was Neuville amper één seconde trager dan Ogier en hij pakt zodoende naast de 18 punten van de tweede plaats ook nog eens twee punten extra uit de Power Stage.  

Een uitstekende Kubica, die de laatste tijd meer en meer op de baan blijft in rally, was opnieuw de snelste in WRC2 en won met meer dan vier minuten voorsprong. Al Qassimi sluit de top 10 af.

Jari-Matti Latvala - VW Polo WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo WRC
In de tussenstand van het kampioenschap loopt Ogier nog verder weg en heeft nu een voorsprong van maar liefst 64 punten op teammaat Latvala. Méér voorsprong dan een piloot kan vergaren in twee wedstrijden. De kampioen 2013 is zo goed als gekend.



Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville heeft ook een schitterende zaak gedaan in de tussenstand en dankzij de twee extra punten van de Power Stage springt hij over Hirvonen en Loeb naar de derde plaats in de tussenstand met een voorsprong van 2 punten op Loeb en 9 punten op Hirvonen.

Foto's: Willy Weyens & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally d'Italia.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons