van der Horst

Rally van Wallonië: Ook Kris Princen out

Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Nadat de Fransman Stéphane Lefebvre de rally reeds moest verlaten met een gebroken differentieel, is nu ook de leider in de rally en tevens in het kampioenschap uit de wedstrijd verdwenen. Princen maakte een sortie en beschadigde daarbij de stuurinrichting.
  • Skylimit Events
We stevenden af op een spannende ontknoping voor de eerste plaats tussen de Peugeot 208 T16 R5 van Kris Princen en de Skoda Fabia WRC van Benoit Allart tot en met de tiende KP. Het verschil bedroeg amper 3,4 seconden, terwijl ook Bouche, Cherain en Loix een een zwaar gevecht verwikkeld waren voor de derde plaats.

De tweede lus is nu achter de rug en Allart staat na het uitvallen van Princen mooi aan de leiding met een voorsprong van 32,7 sec. op de Skoda Fabia WRC van Xavier Bouche die tijdens de laatste KP van de tweede lus de tweede plaats afsnoepte van de Citroën DS 3 R5 van Cédric Cherain. Deze volgt nu op vier seconden van Bouche en heeft nog amper drie seconden bonus op een ontketende Freddy Loix die in principe over de minst snelle wagen van het viertal beschikt.

Vincent Verschueren is ondertussen opgerukt naar een mooie vijfde plaats in zijn Citroën DS 3 R5 van GoDrive op 54 seconden van de nieuwe leider. Achter hem is er nog een mooi duel aan de gang tussen de Porsche van Van Parijs en de Citroën Xsara WRC van Grooten. Normaliter moesten we Patrick Snijers terug vinden op deze positie, maar na een mooi duel met merkgenoot Van Parijs moest Snijers zijn bolide naar de kant sturen met problemen aan de injectie.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons