van der Horst

Sébastien Loeb neemt Terry Folb onder zijn vleugels

Terry Folb - Citroën DS3 R3
Terry Folb - Citroën DS3 R3
Sébastien Loeb keert terug naar zijn oude liefde, de rallywereld. Met zijn renstal Sébastien Loeb Racing Team zal hij in 2016 een DS3 R3 Max inzetten in het JWRC-kampioenschap. De negenvoudige wereldkampioen dropt de 25-jarige gouwgenoot Terry Folb in de wagen. Dat staat woensdag te lezen op de website van het team.
Sébastien Loeb besliste recent om zich, naast onder meer WTCC en de GT-racerij, ook te richten op de rallysport. De voorkeur ging uit naar de opleiding van een jong Frans talent. De naam bleef nog even geheim, maar op 30 december maakte hij zijn team toch wereldkundig.

Terry Folb moet een gelukkig man zijn. De Elzasser krijgt namelijk de kans om volgend jaar het JWRC te rijden onder de vleugels van de grootmeester zelve. "Ik kijk er heel erg naar uit om aan de slag te gaan met Sébastien Loeb Racing", aldus één van de revelaties van het JWRC-kampioenschap 2015. "Het is de bedoeling om verder progressie te maken. Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n team zou terecht komen met Sébastien Loeb, maar ik heb heel tevreden. Er is geen betere manier om te evolueren dan aan de zijde van Sébastien."

Voor Loeb was de keuze logisch gezien Folb al ervaring heeft met de DS3 en in het JWRC-kampioenschap, maar doorslaggevend was dat hij met Folb een Elzasser een stuur kon geven. Loeb is zelf uit die regio. "We zijn enorm verheugd Terry te mogen verwelkomen in ons team. Hij heeft het perfecte profiel."

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op woensdag 30 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons