van der Horst

Sebastien Loeb Racing zet stap naar WRC2 met Quentin Giordano

Quentin Giordano
Quentin Giordano
De renstal van Sebastien Loeb zal dit jaar Quentin Giordano inzetten in WRC2. Het Franse talent mag onder de vleugels van Sebastien Loeb Racing ook jacht maken op de Coupe de France. Het nieuws staat dinsdag te lezen op de website van het team. Eerder liet SLR weten dat ze met Terry Folb ook jacht maken op de Junior-wereldtitel.
  • De Swert Opticiens
Eind december kondigde Sebastien Loeb Racing aan dat ze hun eerste stappen zouden zetten in de rallysport naast hun activiteiten in het WTCC en de Porsche Carrera Cup. Een paar weken later zet SLR een nieuwe stap.

Quentin Giordano
Quentin Giordano
SLR zal komend seizoen een Peugeot 208 R5 inzetten in een zes manches van het WRC2-kampioenschap, namelijk Portugal, Polen, Finland, Duitsland, Corsica en Wales. De wagen zal bestuurd worden door het Franse talent Quentin Giordano. Daarnaast zal de jongere ook vijf rally's rijden in de France regio Lorraine-Alsace met als doel mee te strijden in de finale van de Coup de France, dat in de buurt wordt verreden van Giordano zijn thuishaven.

"We kennen Quentin goed want hij reed als met ons team in het Supertoerisme Kampioenschap. "Net zoals Terry Folb heeft ook Quentin heel wat ervaring in zijn categorie. Hij toonde onlangs nog een deel van zijn potentieel tijdens de rally van Monte-Carlo. Hij heeft de snelheid en de Peugeot 208 T16 is enorm competitief", aldus Loeb. Nu Loeb niet meer onder de vlag van Citroën rijdt, lijkt Peugeot waarmee hij recent nog de Dakar betwistte voet aan wal te zetten bij SLR.

Foto's: Sandro Delaere & Sebastien Loeb Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 2 februari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons