van der Horst

Silverstone 500: Tweede startrij voor Dries Vanthoor en Darren Leung

Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
De kwalificaties voor de Silverstone 500, onderdeel van het British GT Championship, vonden vandaag plaats, waarbij de 2 Seas Motorsport Mercedes van Kevin Tse en Maximilian Götz de polepositie veroverde. Tse toonde zijn kracht in de eerste sessie, terwijl Sandy Mitchell de snelste was in sessie twee met de Barwell Motorsport Lamborghini. Echter, bij het samenvoegen van de tijden uit de twee sessies kwamen ze een tiende tekort om Tse/Götz de pole te ontzeggen. Op de tweede startrij vinden we Daren Leung en Dries Vanthoor met de Century Motorsport BMW terug.
  • Powercars
Kevin Tse en Maximilian Götz
Kevin Tse en Maximilian Götz
Leung was inderdaad sterk bezig tijdens de eerste kwalificatiesessie. Aanvankelijk kon hij Tse nog volgen, maar toen Tse het tempo verhoogde, liep zijn voorsprong uit. Bovendien slaagden nog vier andere rijders er in om hun tijden te verbeteren, waardoor de uittredende Britse kampioen terugviel naar de zesde plaats op de startgrid. Vanthoor daarentegen wist zich goed te profileren voor zijn debuut in de Silverstone 500 en behaalde een derde plek in de tweede kwalificatiesessie.

Ondanks dat het verschil met Tse en Götz meer dan zeven tienden bedroeg, was deze prestatie voldoende om de derde plaats te verzekeren, met de Garage 59 McLaren van Shaun Balfe en Adam Smalley naast hen op de startgrid. Wie de wedstrijd zal winnen zullen we morgen vanaf 13:30 uur kunnen zien.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zaterdag 27 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone 500.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons