SMP en AT Racing starten seizoen met zege in Winter Series

Start Race 1
Na twee testdagen op Jerez en één op Paul Ricard op vrijdag werden er op zaterdag twee races afgewerkt in het kader van de Winter GT Series, een jaarlijks wederkerend initiatief van de organisatoren van het GT Open kampioenschap. Nadat eerder het grote nieuws nog was dat Peter Kox zich had geblesseerd na een crash, kwamen er vandaag maar 11 wagens in actie onder de Zuid-Franse zon.
De eerste wedstrijd over 50 minuten werd een kolfje naar de hand van het Russische SMP Racing, dat in dit kampioenschap zijn wagens laat runnen door het Spaanse Baporo Motorsport. Beide Ferrari’s startten van op de eerste rij en controleerden vervolgens de race. Daniel Zampieri nam net voor het einde van zijn stint de leiding over van José Manuel Pérez-Aicart en beide wagens eindigden na de pitstops ook in deze volgorde. Vader en zoon Talkanista vervolledigden in hun Super GT Ferrari (GT2) het podium op al meer dan 23 seconden, net voor een gelijkaardige wagen van Kessel Racing in handen van Michel Broniszewski.

Aleksander Talkanista Jr. & Sr.
Waar de onderlinge verschillen in de eerste race nog groot waren, kende de tweede wedstrijd een veel spannender verloop. Niet minder dan zes wagens vochten het in de slotronden onder elkaar uit en uiteindelijk was het de Talkanista Ferrari die aan het langste eind trok. Michel Broniszewski reed nog aan de leiding in de laatste ronden, maar viel terug na het inhaalmanoeuvre van Talkanista jr. Mario Cordoni en Stefano Gattuso werden tweede op amper 0.3s achterstand en hielden op hun beurt amper 0.6s over op de winnende SMP Racing Ferrari van race 1.

Foto's: GT Open/Fotospeedy

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 1 maart 2014.