van der Horst

Sochi - Stoffel Vandoorne: “Op hetzelfde ritme doorgaan”

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
De negende van elf GP2 Series-meetings wordt afgewerkt in het kader van de Grote Prijs van Rusland, op de autodroom van Sotchi. Stoffel Vandoorne, de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de wachtkamer van de Formule 1, staat dicht bij de titel: als onze landgenoot vijf punten meer scoort dan zijn laatste rivaal Alexander Rossi, dan is de titel binnen.
  • STX Motorhomes
De rijders van de GP2 Series hebben nog drie raceweekends over de boeg, en die zijn verspreid over zeven weken. Maar er zal ongetwijfeld niet tot de laatste confrontatie van het seizoen moeten worden gewacht om de naam van de nieuwe kampioen te kennen. Met 261 punten achter zijn naam – tegenover 153 voor zijn laatste rivaal – kan Stoffel Vandoorne al in Rusland de kroon veroveren.

Als ik dit weekend vijf punten meer scoor dan Rossi, dan ben ik kampioen”, legt de jonge Belg uit. “Niet dat dat iets zal veranderen aan mijn aanpak van het weekend. Ik begin op dezelfde manier als altijd, met hetzelfde doel voor ogen: zoals steeds zal ik proberen om op vrijdag de pole te veroveren, en op zaterdag de zege in de lange wedstrijd. Pas nadien zal ik de rekening maken.”

Die eerste plaats op de startgrid, die wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team al vorig jaar te veroveren, toen de elite van de autosport voor de eerste naar het Russische circuit trok, een omloop die is uitgetekend langs het dorp van de Olympische Winterspelen. “Ik lag ook nog op kop toen de Safety Car kwam voorrijden”, herinnert onze landgenoot zich. “Dat liet me al mijn voorsprong verliezen, waardoor ik de wedstrijd niet kon winnen.”
Ik hoop dit weekend beter te doen, op dit atypische circuit. Het is tegelijk een stratencircuit, maar toch ook een permanente omloop. Op sommige plaatsen heb je echt de indruk in de stad te rijden, omdat de muren zo dichtbij zijn. Elders heb je dan weer grote uitloopstroken. Het asfalt laat in ieder geval toe om aan te vallen, want het levert heel veel grip op. In iedere ronde kan je de wagen tot op de limiet gebruiken.”

Foto: RACB National Team
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GP2 Series op woensdag 7 oktober 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons