van der Horst

24H Le Mans: SRT trekt beide Viper GTS-R terug

SRT Motorsports - Viper GTS-R
SRT Motorsports - Viper GTS-R
SRT neemt dit jaar niet deel aan Le Mans, dat meldt althans het Amerikaanse magazine Autoweek. SRT zou de uitnodiging van de ACO naast zich neerleggen en beide fabrieksgesteunde bolides op stal houden. Het vervolg van de deelname aan het Amerikaanse United SportsCar Championship zou niet in het gedrang komen en de ACO maakt zich sterk volgend seizoen SRT opnieuw te mogen verwelkomen in de etmaalrace in de Sarthe.
Bill Riley - Marc Goossens
Bill Riley - Marc Goossens
De terugtrekking van de deelname is een flinke teleurstelling voor enerzijds de LM GTE-klasse, die dit jaar enorm interessant oogt. Anderzijds zien zowel Marc Goossens als Jeroen Bleekemolen zo een deelname met fabrieksmateriaal aan zich voorbij gaan. Goossens vertelde afgelopen zondag nog in het VRT-programma "De Zevende Dag" aan Ruben Van Gucht uit te kijken naar zijn dertiende deelname.

SRT Motorsports - Viper GTS-R
SRT Motorsports - Viper GTS-R
De exacte reden voor de late aankondiging, blijft evenwel onduidelijk. Er zijn geruchten dat tegenvallende verkoopscijfers aan de basis van de belissing liggen, maar die geruchten werden door de constructeur dan vervolgens wederom ontkend.Door het forfait krijgen de eerste twee GT's op de reservelijst, de Ferrari 458's van JMW Motorsports en Team Taisan, startrecht en klimmen de Porchisten van IMSA Performance Matmut en ProSpeed Competition twee plaatsen op die reservelijst. De terugtrekking betekent eveneens dat het aantal deelnemers uit de Verenigde Staten op het laagste peil zit in 15 jaar.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 25 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons