van der Horst

TAC: Reynvoet pakt het commando

Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
In de TAC Rally, de tweede manche van het D2-kampioenschap, leidt Niels Reynvoet even voorbij halfweg. Zijn grootste concurrent Cédric Cherain verloor tien minuten toen hij in een gracht sukkelde.
Niels Reynvoet (Citroën) had duidelijk zijn zinnen gezet op deze TAC Rally in Tielt. De Oost-Vlaming smeerde in de openingsproef iedereen minstens vijf seconden aan, inclusief Cédric Cherain (Hyundai) die op puntenjacht is in Tielt. De Waal vocht echter terug, maar in zijn drang naar voor, sukkelde hij in een gracht op de vierde proef van de dag.

Reynvoet kreeg zo meteen een vrijgeleide, want Vincent Verschueren (Citroën) hangt na zes van de twaalf proeven al op een halve minuut van de leider. Bjorn Syx (Citroën) zet een derde Citroën op het virtuele podium, maar de Poperingenaar is nog niet verlost van John Wartique (VW) die zelfs sneltste tijden begint te draaien. Fred Miclotte (Skoda) sluit de top vijf.

Gunther Monnens is in GT verlost van Patrick Snijers die lek reed. Bij de historics is Paul Lietaer weerom bezig aan een demonstratie. De snelste snor van West-Vlaanderen is zelfs achtste algemeen. Wouter Lievens voert de M-Cup aan.

Er volgen straks nog zes proeven. 

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons