van der Horst

Vervoegt ook Honda weldra de GT3-arena?

Honda NSX GT500
Honda NSX GT500
Het verhaal dat Honda wel eens een bolide voor de GT-racerij zou gaan ontwikkelen doet al langer de ronde, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. Wil men internationaal nog actief blijven dan zal dat moeten gebeuren met de NSX, HPD viel immers uit de boot om een nieuwe LMP2 te ontwikkelen voor 2017. De Japanse constructeur overweegt momenteel of het een GT3 dan wel GTE zal ontwikkelen, dat meldt het Amerikaanse Sportscar365.
GT3 lijkt alleszins de meest logische keuze. Van een GTE kan men natuurlijk nog altijd een GT3 maken, maar dan stijgen de ontwikkelingskosten gezien GTE het uitgangspunt is. Momenteel neemt Honda het niet alleen in de Japanse Super GT met de CR-Z op tegen GT3-bolides, ook in de Amerikaanse Pirelli World Challenge komt de Acura TLX-GT in actie in dezelfde klasse, al zal dat in 2016 niet meer het geval zijn.

Of het Amerikaanse Honda Performance Development de NSX GT3/GTE ook effectief zelf zal ontwikkelen, is ook nog maar de vraag. Sportscar365 bericht dat het Italiaans JAS Motorsport wel eens deze taak op zich kan nemen, wat natuurlijk doet verhopen dat de NSX ook in onze contreien op de circuits te zien zal zijn. Wat de eventuele consequenties voor het actuele WTCC-programma zijn, is niet geheel duidelijk…

Foto: Honda



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT3 op dinsdag 11 augustus 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons