van der Horst

Volkswagen presenteert VW Polo WRC voor 2016

Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen noemt de VW Polo WRC de meest succesvolle wagen in het WK Rally en claimt voor 2016 enkel kleine verbeteringen te hebben doorgevoerd. Over eerstgenoemd standpunt valt te twisten, denken we bijvoorbeeld maar aan de immens succesvolle Lancia Delta, een bolide die zes opeenvolgende titels pakte. Of het tweede luik van de openingszin met de waarheid overeenstemt, zal moeten blijken dit seizoen. Zeker is alvast dat enerzijds Hyundai vastberaden is de VW-hegemonie te doorbreken en anderzijds de reglementering slechts kleine aanpassingen toelaat.
De VW Polo mag dan wel de beste wagen zijn, gemaakt met het grootste budget en met momenteel beste rijders, het blijft in feite de vraag hoe Volkswagen de afgelopen jaren vijf van de 39 rallies niet won... De punten worden evenwel aan de meet uitgedeeld en dus veroverde de Duitsers drie jaar op rij de wereldtitel. Never change a winning team en dat declareert Volkswagen dit jaar te zullen doen.


De kampioenenwagen kreeg naar eigen zeggen slechts lichte wijzigingen. Zo werd de voorkant versterkt en werd de achterophanging van de gravel-specificatie eveneens verbeterd. Ook de zuigers in de motor werden onder handen genomen, maar de wijziging zou volgens VW met het blote oog quasi onzichtbaar zijn. De voorzijde van de wagen werd niet enkel onder de motorkap verstevigd, ook het blauwe bodywerk kreeg een iets ruwer uiterlijk, dankzij witte elementen.

Foto: Volkswagen



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 januari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons