van der Horst

WRC: Deelnemerslijst Monte-Carlo, zonder Kalle Rovanperä, gekend

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe - Hyundai i20 N Rally1
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe - Hyundai i20 N Rally1
De deelnemerslijst voor de eerste WRC-manche, de Rally van Monte-Carlo, is uitgebracht. Daarop ontbreekt vooral de naam van wereldkampioen Kalle Rovanperä.
Vanaf nieuwjaar is het reikhalzend uitkijken naar de eerste manche van het WRC en die eer is traditioneel de Rally van Monte-Carlo toegedaan. De rally start op donderdag 25 januari in Gap en eindigt na zeventien proeven in het prinsdom Monaco, op zondag 28 januari.

Zoals eerder aangekondigd werkt Kalle Rovanperä maar een half seizoen af. De Finse wereldkampioen laat de eerste manche links liggen en start zijn jaar in Zweden, in februari. Elfyn Evans (Toyota) krijgt zo de eer om de baan te openen. Sébastien Ogier (Toyota) vult het gat van Rovanperä. Er staan amper acht Rally1-wagens aan de start.

Bij Hyundai kon topman Cyril Abiteboul kiezen tussen Dani Sordo, Esapekka Lappi en Andreas Mikkelsen. De voorkeur gaat naar laatstgenoemde. Bij M-Sport maken Grégoire Munster en Louis Loukas hun debuut.

John Wartique - Ford Fiesta Rally2
John Wartique - Ford Fiesta Rally2
Vooral Rally2 is weer ontzettend goed gevuld en daar zien we ook Belgen, met John Wartique (Ford) en de Griekse Belg Jourdan Serderidis (VW). Armand Fumal bindt de strijd aan in RGT met de Alpine.

Afspraak dus op donderdag 25 januari.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 10 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons