van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing DVB Racing

Het team uit Willebroek DVB RACING heeft zich op Circuit Park Zandvoort verzekerd van zowel de rijderstitel als de teamtitel in de nagelnieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2013. Het nieuwe kampioenschap, uitsluitend voorbehouden aan de Porsche 911, dit jaar overigens 50 jaar jong, werd sportief een mooi succes en de laureaten dienden tot de laatste meters te vechten voor de twee titels. De kogel is nu door de kerk en de kampioenen 2013 luisteren naar de namen Jeffrey van Hooydonck bij de rijders en DVB RACING bij de teams.
“We zijn aan dit seizoen begonnen met de ambitie om kampioen te worden, maar tussen ambitie en realiteit ligt een… heel seizoen hard werken en snel zijn op de piste”, vertelt teammanager Frank Thuriaux. “Onze rijders, Jeffrey uiteraard, maar ook Hunter Abbott, hebben maanden aan een stuk schitterend werk geleverd, onderling prachtig samengewerkt en uiteindelijk een 1-2 voor het team verzekerd. Ons jonge team, want dat zijn we nog steeds, zet hiermee een belangrijke stap, een stap die het vertrouwen van de jonge groep een geweldige boost zal geven. Wat de keuze betreft voor een merkenkampioenschap, die bleek de juiste en wie weet starten we in 2014 wel in twee dergelijke competities in de Benelux. Want naast de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat er volgend seizoen ook een merkencompetitie voor Renault op de autosportkalenders in 2014!”

Circuit Park Zandvoort was het theater voor de afsluitende races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2013, tijdens het schitterende weekend van de Nederlandse manche van de DTM. Het hoeft geen betoog dat de Duitse succesformule, met de snelste toerwagens in de wereld, zorgt voor een eivolle paddock en schitterende gevulde tribunes. “Dat is één van de sterke elementen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux,” onderlijnt Frank Thuriaux, “het feit dat de meetings echte succesnummers zijn, met het WK Uithouding in Spa, de Gamma Racing Days op Assen en deze DTM in Zandvoort. Het feit dat de kalender 2014 in grote lijnen al bekend is, wijst op continuïteit en het geloof in de serie.”

Sportief gezien werd de finale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor DVB RACING en zijn rijders een groot succes. Jeffrey Van Hooydonck pakte de pole-positie en reed in de eerste sprintrace van het weekend naar de zege, Hunter Abbott verzekerde zich even later met een tweede plek in zijn korte wedstrijd van de titel van vicekampioen. Als kers op de taart was het team uit Willebroek ook meteen zeker van de kampioenstitel bij de teams. Na een leuk feestje volgde op zondag nog de langere wedstrijd, waar het kersverse kampioenenduo Jeffrey Van Hooydonck en Hunter Abbott bovendien nog eens de laatste race van het seizoen won!

Jeffrey van Hooydonck: “Uiteraard ben ik in de wolken met deze titel. Een nieuw prestigieus internationaal kampioenschap wil iedereen winnen en dankzij de inzet van ons hele team en het schitterende werk van Hunter is het ons gelukt. Ik heb mijn laatste titel in 1997 gevierd, een eeuwigheid geleden en nu kan ik opnieuw een lijn bijschrijven op mijn palmares. Ik geniet hier echt enorm van. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om ook mijn partner Petronas te bedanken en geloof me, dit smaakt naar meer.”

Frank Thurieaux: “Ik kan daar niet veel meer aan toevoegen, maar ik wil alle medewerkers van DVB RACING nog eens uitvoerig bedanken voor alle inspanningen, want autosport is geen individuele sport, maar een teamsport. Succes is alleen dan mogelijk als iedereen zich 100% geeft!”

DVB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 30 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons