Zandvoort: Winst voor Maro Engel – Dries Vanthoor negende

Dries Vanthoor - Schubert Motorsport BMW M4
Niemand lijkt opgewassen tegenover Maro Engel (Team Landgraf Mercedes-AMG) in Zandvoort. De Mercedes rijder was al de snelste in de vrije trainingen en ook in de kwalificatie en won op zaterdag de eerste DTM race en zette bovendien de snelste ronde neer. Dries Vanthoor (Schubert Motorsport BMW M4) wist in de race op te rukken naar de negende plaats.
Maro Engel - Team Landgraf Mercedes-AMG
Vooraan lagen de posities al vroeg in de race vast. Engel had een goede start nam de leiding en zou niet meer bedreigd worden. Achter hem pakten Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4) en Frank Perera (SSR Performance Lamborghini Huracan) de twee overige podiumplaatsen. De Fransman is ook de nieuwe leider in het kampioenschap. Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan) en Marco Wittmann (Project 1 BMW M4) maakten de top vijf vol. Dries Vanthoor wist al vroeg in de race op te rukken naar de negende plaats na enkele incidenten tussen voorliggers alsook het uitdelen van straffen aan Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser. Een positie die de Belg tot aan de finish wist te behouden. Wegens een nieuwe BoP kwamen de Porsche rijders er niet aan te pas ditmaal, best geklasseerde van het merk was Thomas Preining (Manthey EMA) op de zevende plaats.

Foto's: DTM & Schubert Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 24 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.