van der Horst

1000km Nürburgring: Black Falcon (Mercedes) domineert eerste vrije training

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3 #18
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3 #18
Het in Meuspath gevestigde Black Falcon heeft ietwat verrassend de eerste vrije training voor de Nürburgring 1000km gedomineerd. De snelste chrono in de anderhalf uur durende sessie kwam op naam van Adam Christodoulou in de Pro-Am Mercedes #18, hij bleef zijn collega Andreas Simonsen in de #19 (Pro) daarmee een luttele 7/1000 voor. Ook de Mercedes SLS AMG GT3 van titelkandidaat Maximilian Buhk was vooraan terug te vinden, naamgenoot Götz reed de wagen #84 naar de vierde tijd en bleef daarmee de Belgian Audi Club Team WRT Audi van Frank Stippler en Christopher Mies 0.152s voor, beide Duitsers tellen overigens hetzelfde aantal punten als Buhk in het kampioenschap.
1000km Nürburgring: De eerste vrije training in beeld gebracht
De overige favorieten voor de titel kenden een iets mindere sessie. Zo kwam de Marc VDS BMW Z4 GT3 #3 van Martin/Buurman/Leinders niet verder dan de 21e plaats, Leinders verloor zelfs even controle over de BMW en maakte een spin in bocht 10. Voor de Kessel Racing Ferrari #44 ging het weekend wel heel slecht van start, Davide Rigon kwam bij het uitkomen van de eerste hairpin in contact met een andere Ferrari en waardoor de #44 wat schade opliep links achter. De wagen werkte met de nodige zwarte tape de sessie verder af, maar er is ongetwijfeld nog werk aan de winkel voor de Kessel troepen willen ze de rest van het weekend nog afwerken.

Het merendeel van de Belgen reed een degelijke maar vaak anonieme sessie. De Phoenix Audi van Kumpen/Ide vinden we terug op P12, de WRT Audi van Vanthoor P17, Vervisch/Wauters P19, Wolfgang Reip P23, Louis Machiels P25, Greg Franchi P29, Maxime Soulet P33, Michael Albert P34 en Christian Kelders werd tot slot voorlaatste, P49.

Foto's: Vincent Wouters  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons