van der Horst

12H Bathurst: Laurens Vanthoor aan de start voor Phoenix

24H Spa: De vrije training in beeld gebracht
Audi wil een hattrick in de Bathurst 12 Hours in Australië, zoveel is duidelijk. Het merk met de vier ringen heeft in de race aan Mount Panorama in de topklasse namelijk maar liefst zes ijzers in het vuur, waarvan er enkele een niet te onderschatten rijdersbezetting hebben. Zo zal Laurens Vanthoor een R8 LMS ultra van Phoenix Racing bemannen, meteen een grote kandidaat voor de eindzege lijkt ons. Naast Vanthoor komen ook twee wereldkampioenen uit 2012 in actie, met name Markus Winkelhock en Rob Huff, en zal ook Christoper Mies de handschoen opnemen.
Laurens Vanthoor - Belgian Audi Club Team WRT
Laurens Vanthoor - Belgian Audi Club Team WRT
Met Laurens Vanthoor, Rahel Frey en René Rast heeft Phoenix Racing een dijk van een rijdersbezetting. Christopher Mies zal Mark Eddy en Marc Cini vergezellen en United Autosports-rijder Mark Patterson krijgt voor de derde deelname van zijn team dan weer het gezelschap van de laatste GT1-wereldkampioen, Markus Winkelhock en nieuwkomer Eric Lux. Afgelopen editie moest deze laatste R8 na een crash in de slotminuten van de wedstrijd nog forfait geven. Rob Huff van zijn kant kruipt in het kuipje bij Rotek Racing, terwijl Audi ook nog twee R8's ingezet ziet worden door de troepen van Rod Salmon en Dean Koutsoumidis, al gaat het in dit laatste geval wel om een bolide uit 2011. Op de voorlopige deelnemerslijst staat ook nog een R8 ultra van Absolute Racing, maar die bolide lijkt zijn deelname te hebben geschrapt.

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 12 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons